Cultură

Hramul Bisericii Sfintii ” Mihail si Gavril”, in satul Strunga, comuna Oltina

Biserica din Strunga, comuna Oltina, sarbatoreste pe data de 8 noiembrie, hramul Bisericii Sfintii ” Mihail si Gavril”, acest eveniment avand loc in fiecare an.

Slujba a fost oficiata de Preacuviosul Parinte Andrei, staretul Manastirii Dervent, de Preacuviosul Parinte Protoereu Closca Marin si de un sobor de Preacuviosii Parinti de la sfanta biserica si manastirile vecine. Biserica dateaza de la inceputul secolului al XIX-a, fiind construita din stuf si lut. in anul 1926 satenii au reconstruit aceasta biserica din caramida arsa. 
La piciorul Sfintei Mese s-au gasit pomelnice cu numele ctitorilor, acestia fiind de origine bulgara. Vechimea acestei biserici se poate constata si din gasirea  celor patru icoane vechi pictate pe lemn si a unui vesmant preotesc de aproximativ 100 de ani. Biserica a fost parasita timp de 30 si ceva de ani, insa cu binecuvantarea inalt Prea Sfintitului Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, in anul 2004 s-a infiintat schitul de maici si la indemnul parintelui staret Andrei de la Manastirea Dervent si a Parintelui Protoereu Closca Marin.
Maica Stareta Filareta Pacatoasa, ne-a declarat ca la slujba au participat un numar de 200 de enoriasi, edilul comunei, Gheorghe Chirciu contribuind in calitate sa de primar  dar si in calitatea sa de enorias, alaturi de sponsori si de credinciosi, la masa de dupa slujba. Obstea de la Schitul Strunga impreuna cu Parintele Duhovnic Ghelasie Vizireanu, multumeste toturor celor ce au participat la aceasta Sfanta Liturghie, rugandu-se ca Maica Domnului sa-i ocroteasca sub Sfantul Acoperamant.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*