Proiecte de anvergura in comuna Independenta

Noiembrie 2010, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Administratia locala din Independenta se preocupa de alimentarea cu apa si introducerea a unei retele de canalizare in satul Tufani dar si de amenajarea unei statii de epurare in comuna Independenta.

Cristea Gascan, edilul din Independenta ne-a declarat ca va depune spre finantare un nou proiect pe fonduri nerambursabile si ca in momentul de fata se lucreaza la elaborarea documentatiei. Este vorba, mai exact, despre alimentare cu apa si retea de canalizare in satele Tufani si statie de epurare in comuna Independenta. Proiectul va fi depus spre finantare in cadrul Programului Operational Sectorial (POS) de Mediu, in cadrul sesiunii ce se va deschide pe 18 octombrie, iar valoarea totala a lucrarilor este de aproximativ doua milioane de euro.Termenul depunerii proiectului este data de 17 noiembrie 2010.
„Alimentarea cu apa este prioritara pentru aceste doua sate, in care oamenii se chinuiesc inca sa care apa cu cobilita de la fantana. Nu mi se pare normal ca la aceasta ora sa mai existe localitati fara apa curenta”, a mai declarat primarul comunei Independenta. 
Autoritatile locale alearga de o saptamana pentru viza planului de situatie in vederea implementarii proiectului, viza care dupa declaratiile edilului  „implica o mare birocratie”. 
Edilul ne-a mai vorbit  si de o solicitare de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI), o procedura destul de anevoioasa si verificarea ulterioara a planurilor prezentate, cand s-ar putea viza initial planul  prezentat, intrucat acesta se lucreaza in baza unor date eTerra (programul informatic) solicitate, fiind totodata in stadiu de SF (studiu de fezabilitate), neimplicand parti de proiect. Eventualele modificari pot sa apara la proiectul tehnic si la detaliile de executie daca studiul de fezabilitate va fi finantat. 
Se spera ca in cursul aceste perioade sa se depuna documentatia la Agentia pentru Protectia Mediului Constanta, in vederea obtinerii avizului de mediu, iar cu numarul de inregistrare de-aici si cu harta vizata de OCPI, sa se sigileze proiectul si sa poata fi depus la Agentia Fondului de Mediu cu 14 zile inainte de termen, avand astfel posibilitatea ca acest proiect sa fie finantat.

Programul de plantare a puietilor de salcam continua 

Administratia locala din  Independenta, efectueaza lucrari de plantare a 10.000 de puieti de salcami pe izlaz, astfel infiintandu-se perdele forestiere ce sunt singurele sanse ale agriculturii din Dobrogea.
in comuna, programul de  imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor agricole degradate si programul de impadurire pentru prevenirea riscului desertificarii in judetul Constanta initiate de Consiliul Judetean Constanta, sunt in plina desfasurare. 
Edilul comunei, Cristea Gascan, a declarat, ca in aceasta saptamana se incepe plantarea de puieti de salcam, pe o suprafata de 10 kilometri liniari – 100 de ha. Pana in prezent, in comuna Independenta, s-au plantat 22.000 de puieti de salcam. “Ne dorim sa plantam cat mai multi puieti pana la sfarsitul anului si efectuam aceste lucrari atat timp cat vremea o sa ne mai permita, vom continua programul initiat de CJC in primavara anului viitor”, ne-a declarat edilul administratiei locale din Independenta. 

Articole din editia din data de Noiembrie 2010

 • Proiecte de anvergura in comuna Independenta

  Administratie locala
 • Comuna Pecineaga, partener ţn organizarea festivalului ôDobroge, vatra de folclor romÔnescö

  Administratie locala
 • Dezvoltare in comuna Albesti

  Administratie locala
 • Proiectul "Casa Verde" la Pecineaga

  Administratie locala
 • Fotbal Judetean

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Preg─âtiri pentru ├«nceperea anului ╚Öcolar ├«n F├ónt├ónele. Tablete pentru to╚Ťi copiii

  Administratie locala
 • Interven╚Ťii la re╚Ťeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de str─âzi ├«n F├ónt├ónele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771