Proiecte incepute dar nefinantate de Guvern in comuna Mereni

Noiembrie 2010, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Primarul comunei Mereni, Gheorghe Chiriac are planuri mari pentru dezvoltarea comunei, printre care si realizarea retelei electrice in noul cartier.

Edilul comune Mereni, ne-a declarat ca, are 3 proiecte, depuse de mai mult timp, dar care sunt din pacate, nefinantate. Unul din proiectele despre care ne-a vorbit primarul Gheorghe Chiriac este cel de extindere a retelei electrice in noul cartier din Mereni. Acest proiect este depus de mai bine de un an la Ministerul de Interne, pe un proiect numit “electrificari rurale”. Cartierul nou cuprinde 23 de loturi din care pe aproape jumatate sunt deja case construite, locuitorii din aceasta zona, nu au nici acum lumina. Astfel, prin electrificarea cartierului nou de locuinte din Mereni (zona A), vor fi scoase din bezna 250 de gospodarii. in aceasta zona locuiesc 360 de persoane. 
Un alt proiect pentru care se asteapta finantare de catre administratia locala din Mereni, este reabilitarea sistemului de alimentare cu apa in Mereni si Osmancea. Proiectul este depus pe O.G. 7/2005, s-a facut licitatia pentru acest proiect, edilul delarandu-ne ca “din lipsa alocarilor financiare, cetatenii nu pot beneficia de apa potabila de calitate, sistemul actual avand o vechime de peste 40 de ani. Reteaua de apa va fi schimbata cu un sistem de conducte din plastic si se vor face foraje noi la mari adancimi de 100 sau chiar 200 de metri.” 
Un alt proiect important, este construirea unei noi gradinite in satul Osmancea, Gheorghe Chiriac ne-a declarat ca satul are nevoie de aceasta gradinita, avand in vedere faptul ca prescolarii sunt gazduiti in momentul de fata de scoala generala, iar conform standardelor europene activitatea gradinitei trebuie separata de cea a scolii. 40 de prescolari asteapta finlizarea gradinitei. 
Administratia locala a intocmit deja un studiu de fezabilitate pentru construirea imobilului, proiectul fiind depus la Ministerul Educatiei. Astfel ca, se asteapta aprobarea investitiei si alocarea bugetului pentru a se face licitatia. Din anul 2009 se asteapta banii de la Guvern pentru scoala din Osmancea si pentru gradinita din Mereni, care are o suprafata de 542 metri patrati, dispune de trei sali de clasa si de sase grupuri sanitare ultramoderne, avand o capacitate de 75 de copii. Valoarea investitiei se cifreaza la 800.000 lei. Proiectele pentru construirea celor doua institutii de invatamant au primit aprobare si au fost finalizate. Cu toate ca au trecut prin mai multe Hotarari de Guvern, administratia locala nu a primit banii promisi de Guvern.

Articole din editia din data de Noiembrie 2010

 • Proiecte importante pentru locuitorii din Agigea, realizate de autoritatile locale

  Administratie locala
 • Caminul Cultural din Lanurile va fi incalzit de razele solare

  Administratie locala
 • Proiecte incepute dar nefinantate de Guvern in comuna Mereni

  Administratie locala
 • Investitie privind alimentarea cu apa in Baraganu si Lanurile

  Administratie locala
 • Comuna Lumina, beneficiara a proiectului "Casa Verde"

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Interven╚Ťii la re╚Ťeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de str─âzi ├«n F├ónt├ónele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctric─â din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771