Topalu, gazda celei de-a XV-a editii a Festivalului "Dan Moisescu"

26 Octombrie 2010, Iulia Fţlfan

Cultura

in perioada 13-15 octombrie la Topalu, s-a desfasurat Festivalul Concurs National de Interpretare a Cantecului Popular Romanesc “Dan Moisescu”.
Evenimentul ce a avut loc in comuna Topalu, a fost organizat de Primaria si Consiliul Local Topalu, Consiliul Judetean Constanta, Scoala Populara de Arte si Meserii. Printre invitatii participanti la manifestare, s-au aflat reprezentanti ai Consilului Judetean Constanta si ai Prefecturii Constanta. Participantii la festival, au fost in numar de 21 de tineri din judetul Constanta si din tara: Tulcea, Arges, Caras Severin, Prahova, Vaslui, Suceava, Buzau. Concursul propriu-zis a fost precedat de o parada a ansamblurilor invitate in festival: „Mugurelul” (Cernavoda), „Carsium” (Harsova), „Floricica” (Horia), „Pandelasul” (Medgidia), „Prietenia” (Mihail Kogalniceanu), „Dobrogeanca” (Ovidiu) si „Balada” (Topalu). 
Juriul prestigiosului festival, a fost prezidat de directorul Ansamblului National de Arte „Tinerimea Romana” din Bucuresti, Voicu Enachescu si alcatuit din directorul SPAM, Doina Voivozeanu, consilierul judetean si prorectorul Universitatii „Ovidius”, prof. univ. dr. Nicolae Peride, solista de muzica populara Elena Ionescu Cojocaru, seful Serviciului Educatie din cadrul SPAM, Silvia Tigmeanu, seful biroului Conservarea Culturii Traditionale din cadrul SPAM, Alexandru Magiru si gazda evenimentului, primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat.
Juriul condus de dirijorul Voicu Enachescu a intocmit premiile editiei 2010, astfel: Premiul I (Trofeul festivalului), a fost castigat de Ana Maria Patrascioiu din localitatea Malaestii de Jos, judetul Prahova, premiul al II-lea a fost castigat de Cristina Haisan din jud. Suceava iar cel de-al III-lea premiu a fost obtinut de Emanuela Mandrila din localitatea Sadova. S-au oferit si 12 premii speciale, concurenta fiind foarte acerba. Artisti de marca ai muzicii populare romanesti, au sustinut recitaluri, cum ar fi Laura Lavric, Mioara Velicu,  Viorica Macovei, Gheorghe Turda si Marius Cristel Marin. Festivalul a coincis cu Sarbatoarea comunei Topalu.

Articole din editia din data de 26 Octombrie 2010

 • Orasul Harsova, in plina dezvoltare

  Cultura
 • Greva administrativa la Primaria Silistea

  Cultura
 • Cabinet stomatologic in Pantelimonul de Sus

  Cultura
 • Elevii din Saraiu in atentia autoritatilor locale si judetene

  Cultura
 • Cultura
 • Articole din aceeasi categorie

 • Eveniment cultural de excep╚Ťie la Cump─âna!

  Cultura
 • Armonie de culori la vernisajul Taberei de Pictur─â de la Medgidia

  Cultura
 • Cea de-a treia edi╚Ťie a Festivalului de Jocuri ╚Öi Reconstituiri Istorice - DAPYX, Medgidia 2019, aproape de start

  Cultura
 • Poetul, Mihai Eminescu, omagiat la Cumpana

  Cultura
 • Festivalul Folcloric al Prieteniei ETHNOS DOBROGEA INTERNATIONAL, Editia a-II-a

  Cultura
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771