Institutiile de invatamant din Crucea pregatite pentru sezonul rece

26 Octombrie 2010, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Pe langa grija pentru unitatile scolare, administratia locala din Crucea are si proiecte importante pentru anul 2011.

Primaria comunei Crucea, a intrat in posesia rechizitelor pentru scolari si prescolari, pe data de 14 octombrie, primite de la Consiliul Judetean Constanta, prin “Programul de sustinere a invatamantului prescolar si preuniversitar clasele I – VIII din mediul rural al judetului Constanta”. Primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, ne-a declarat ca numarul pachetelor s-a distribuit astfel: 153 la gradinite, 125  pentru scolarii claselor I-IV si 161 pentru elevii claselor V-VIII.
Despre asigurarea combustibilului, ni s-a comunicat ca, acesta a fost achizitionat din fonduri proprii dar ca a fost  facuta o adresa catre Consiliul Judetean Constanta prin care s-a solicitat sprijin in aceasta privinta. Astfel ca, scoala din Galbiori si gradinita din Crucea au incalzire pe GPL, scoala din Crucea pe CLU, in Stupina exista centrala electrica iar scolile din Crisan, Siriu si Baltagesti, incalzirea se face cu lemne. 
Edilul ne-a impartasit si cateva din proiectele pe care primaria si le-a propus pentru anul 2011. “Avem un proiect pe masura 3.2.2 "Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale", care cuprinde lucrari de asfaltare a strazilor interioare din localitatile Crucea  si Stupina, infiintarea si dotarea unui centru de ingrijire pentru persoanele varstnice in satul Stupina, si dotarea Caminului Cultural din Crucea. 
De asemenea in baza Ordonantei 7 privind modernizarea infrastructurii din spatiul rural, am initiat si proiectul de alimentare cu apa in localitatile Stupina si Galbiori si de introducere a retelei de canalizare in Crucea. Un alt proiect al administratiei locale este si alimentarea cu apa a satului Baltagesti, in baza HG 577/1997, privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local si alimentarea cu apa a satelor”, a declarat Gheorghe Frigioi.


Articole din editia din data de 26 Octombrie 2010

 • Orasul Harsova, in plina dezvoltare

  Administratie locala
 • Greva administrativa la Primaria Silistea

  Administratie locala
 • Cabinet stomatologic in Pantelimonul de Sus

  Administratie locala
 • Elevii din Saraiu in atentia autoritatilor locale si judetene

  Administratie locala
 • Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei pie╚Ťe de pe╚Öte ├«n Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joac─â ├«n centrul ora╚Öului Negru Vod─â

  Administratie locala
 • Capel─â mortuar─â ├«n localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de p─âm├ónt din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Institu╚Ťiile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt din Ciobanu preg─âtite pentru noul an ╚Öcolar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771