Construirea satului pescaresc din Tuzla sisitata in urma unei contestatii depuse de S.C. RICO S.R.L.

Octombrie 2010, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Administratia locala ar fi trebuit sa demareze constructia satului pescaresc in aceasta toamna. 

Pe 6 septembrie a avut loc la sediul primariei deschiderea ofertelor pentru atribuirea contractului privind servicii de proiectare si executie lucrari pentru obiectivul „Amenajari turistice Balta Tuzla“. Valoarea acestuia fiind  de 9.668.780 lei fara TVA, adica de peste 100 de miliarde lei vechi. Termenul de finalizare a contractului este de 18 luni. 
Cuantumul garantiei de participare a fost de 190.000 lei, iar cel al garantiei de buna executie de 5% din valoarea contractului de achizitie publica (fara TVA). Una dintre conditiile necesare pentru participarea la licitatie era aceea ca ofertantii sa prezinte o cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani de minim 19.000.000 lei si un cuantum minim al sustinerii financiare de 2.000.000 lei. Ofertantul trebuia, de asemenea, sa faca dovada indeplinirii in ultimii trei ani a unor contracte a caror valoare insumata este de 9.500.000 lei, din care cel putin unul sa fie in valoare de minim 5.000.000 lei si sa aiba ca obiect lucrari de aceeasi natura si grad de complexitate cu lucrarea supusa licitatiei. 
Investitia va fi realizata cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Edilul din Tuzla a precizat ca banii au fost alocati prin HG 120/24 februarie 2010. Satul pescaresc va fi construit pe Balta Tuzla. „Va fi un loc deosebit. Casutele pentru pescari vor fi construite pe apa. Se vor face pontoane, alei de acces si se vor planta arbusti. Va fi un obiectiv destinat atat locuitorilor comunei, cat si turistilor", ne-a declarat Florin Constantin Micu. 
in urma procedurii de atribuire a contractului de lucrari, S.C. Rico S.R.L., nemultumita de rezultatul licitatiei a depus plangere la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (C.N.S.C.) La cererea autoritatii competente pentru rezolvarea problmei, autoritatile locale au transmis dosarul achizitiei publice si asteapta decizia acesteia.
Mentionam ca S.C. Rico condusa de afaceristii Gheorghe Marcel Cornea si de asociatul acestuia, Mihai Vlad, Rico SRL, devenita „vedeta” ca urmare a faptului ca a contestat aproape toate licitatiile la care a luat parte, aspira la contractele „grase” din judetul Constanta si nu numai.
Daca lucrurile ar fi decurs in mod normal, satul pescaresc ar fi fost finalizat anul viitor. Putem spune ca societatea amintita a reusit sa impiedice dezvoltarea comunei Tuzla dar si a turismului din Romania. 


Articole din editia din data de Octombrie 2010

 • Construirea satului pescaresc din Tuzla sisitata in urma unei contestatii depuse de S.C. RICO S.R.L.

  Administratie locala
 • Institutiile de invatamant, pregatite pentru iarna

  Administratie locala
 • Reteaua de gaze din Negru Voda finalizata

  Administratie locala
 • La Tuzla se va extinde reteaua de distributie a apei

  Administratie locala
 • Zilele Recoltei la Mangalia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ├Änt├órzieri nejustificate la construirea gr─âdini╚Ťei din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Se asfalteaz─â str─âzile din comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Re╚Ťea de canalizare pentru locuitorii din Cioc├«rlia

  Administratie locala
 • Parcul din Cobadin va fi inaugurat de 1 iunie

  Administratie locala
 • 300 de gospod─ârii din Gr─âdina vor fi bran╚Öate la re╚Ťeaua de canalizare

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771