Zilele Recoltei la Mangalia

Octombrie 2010, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Sfarsitul saptamanii trecute a fost marcat la Mangalia de Zilele Recoltei, manifestare care a ajuns la cea de-a treia editie, organizata de Primaria Municipiului Mangalia cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta. 
Deschiderea festiva a Zilelor Recoltei a avut loc in prezenta primarului Mihai Claudiu Tusac, a unei delegatii din Bulgaria, conduse de primarul din Duran Kulak, domnul Ziumbul Medarov, a preotului-paroh Iulian Rotaru si a  unui numar neasteptat de mare de localnici, decisi sa participe la eveniment in ciuda vremii neprielnice. Dupa slujba de sfintire a roadelor pamantului, primarul municipiului Mangalia a vorbit concetatenilor: „Chiar daca soarele nu ne zambeste in aceasta zi, sa privim ploaia ca pe un semn de bogatie pentru recoltele toamnei si sa ne bucuram de o zi petrecuta impreuna, la o friptura la gratar stropita cu tulburel proaspat, in timp ce doamnele noastre vor prospecta piata pentru a face cumparaturile de toamna. Muzica populara de calitate ne va completa ziua, astfel incat sa nu mai simtim frigul si vantul.”
Primarul Mihai Claudiu Tusac a vizitat personal standurile, asigurandu-se ca toti expozantii sunt multumiti si ca preturile sunt corecte. Edilul a admirat cel mai mult produsele realizate de copiii din scolile si gradinitele din Mangalia, dar si din imprejurimi, de exemplu, comuna Pecineaga. Cu multa imaginatie, cu sprijinul educatoarelor si al invatatoarelor, micutii au folosit legume si fructe pentru a da frau liber creativitatii lor native. Astfel au aparut  pinguini din vinete, arici din cartofi, serpi si dragoni din pastarnaci si cartofi, Pinocchio din dovlecei si altele. 
Ignorand ploaia mocaneasca si vantul, sute de localnici s-au plimbat prin piata organizata in zona Portului Turistic Mangalia si si-au facut proviziile pentru anotimpul rece. Cele mai cautate produse au fost specialitatile de carne afumata si bauturi alcoolice de casa aduse de gospodarii din Maramures. Au urmat pestele si legumele de sezon, mierea si mustul. Vecinii bulgari au prezentat ouale de Tosevo la preturi imbatabile, produse pe care doresc sa le desfaca si pe piata din Mangalia. 
Daca sambata ploaia a mai retinut localnicii in case, duminica piata a fost plina de cumparatori, iar produsele prezentate de producatorii agricoli au fost la mare cautare, vanzarea implinindu-le asteptarile. 
A treia editie a Zilei Recoltei la Mangalia a avut loc la mai putine grade decat  editiile trecute, dar s-a bucurat de acelasi succes, mai ales in a doua zi, cand norii s-au mai risipit. Scopul a fost atins: cetatenii municipiului Mangalia au putut achizitiona legumele necesare camarii pentru iarna la preturi corecte, iar producatorii agricoli si-au vandut produsele pentru care au muncit tot anul.  


Album foto

 • Articole din editia din data de Octombrie 2010

 • Construirea satului pescaresc din Tuzla sisitata in urma unei contestatii depuse de S.C. RICO S.R.L.

  Administratie locala
 • Institutiile de invatamant, pregatite pentru iarna

  Administratie locala
 • Reteaua de gaze din Negru Voda finalizata

  Administratie locala
 • La Tuzla se va extinde reteaua de distributie a apei

  Administratie locala
 • Zilele Recoltei la Mangalia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au ├«nceput lucr─ârile de asfaltare ├«n comuna Mircea Vod─â

  Administratie locala
 • ╚ścoala din localitatea Cr├«ngu reabilitat─â cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucr─ârile de reabilitare a gr─âdini╚Ťei din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au ├«nceput lucr─ârile de asfaltare ├«n Amzacea

  Administratie locala
 • ├Änt├órzieri nejustificate la construirea gr─âdini╚Ťei din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771