Administrație locală

Sala de sport din Tuzla a fost inaugurata de Ziua Comunei

Duminica locuitorii comunei Tuzla au sarbatorit Ziua Comunei, ocazie cu care a fost inaugurata si sala de sport din localitate.
La eveniment au participat alaturi de edilul Constantin Micu, oficialitati locale dar si judetene.
Primarul comunei Tuzla, Constantin Micu, a declarat ca sala de sport este una multifunctionala, si ca lucrarile de construire ale acestui obiectiv a fost incepute in luna octombrie a anului trecut, iar valoarea investitiei se cifreaza la peste 25 de miliarde de lei vechi fara TVA.
&Atat copiii de la scoala vor putea juca handbal, baschet sau fotbal de sala, cat si sportivii, sau, in afara orelor de scoala, tinerii din localitate. Va fi un program bine stabilit, in functie de orarul elevilor, pentru ca activitatile sportive ale tinerilor sau adultilor sa nu se suprapuna cu orele elevilor. Este prima sala de sport din localitate si este binevenita& a mai declarat edilul.
Vicepresedintele Consiliului Judetean Cristinel Dragomir prezent la eveniment a tinut sa precizeze: &Sper ca din aceasta sala sa iasa multi campioni. Este un obiectiv necesar in orice localitate, cu atat mai mult intr-o localitate in care se munceste atat de mult pentru sport.&
De la inaugurarea salii de sport nu a lipsit nici directorul Directiei Judetene pentru Sport Constanta, Elena Francu, care le-a atras atentia indrumatorilor si sportivilor din localitate ca de acum nu vor mai avea nici o scuza pentru a nu avea rezultate extraordinare. Tuzla se poate lauda cu un lot de gimnaste care au participat la competitii judetene si nationale, unde au obtinut rezultate bune.
Primarul comunei Tuzla, Constantin Micu, si-a tinut astfel promisiunea ca sala de sport sa fie data in folosinta chiar inainte de inceperea anului scolar. De asemenea la inaugurare a participat si noul inspector general, Aliss Andreescu care a felicitat autoritatile pentru realizarea obiectivului si a urat succes elevilor si parintilor in noul an scolar.
Sala de sport a fost sfintita de un sobor format din patru preoti din Eforie si din Tuzla.
Dupa slujba de sfintire cei prezenti in sala au fost incantati de reprezentatiile oferite de gimnastele din cadrul Clubului Sportiv Farul Constanta dar si de demonstratiile de arte martiale efectuate de elevi ai Clubului Sportiv Marea Neagra.
La intrarea in sala de sport a fost organizata o expozitie cu lucrarile elevilor din cadrul scolii Tuzla, realizate in cadrul Programului Comenius. Avand in vedere ca in comuna Tuzla se afla o comunitate importanta de turco-tatari au fost expuse si costume traditionale, motive turcesti, dar si poze reprezentative cu case turcesti. De asemenea au fost expuse si lucrari de grafica executate de Geavit Salim.
Dupa inaugurarea salii de sport, participantii la eveniment au fost invitati la o petrecere in aer liber, pe platoul de langa primarie, unde au urmarit spectacolul oferit de ansamblurile turco-tatare din Constanta, Cumpana si Mihail Kogalniceanu, dar si de ansamblul Romancuta din Cumpana. Primarul Constantin Micu a precizat ca pentru organizarea Zilei Comunei Tuzla nu s-au cheltuit bani de la bugetul local, manifestarea fiind realizata cu sprijinul sponsorilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*