Administrație locală

Gradinita din Negru Voda in proces de reabilitare

Autoritatile locale din orasul Negru Voda si-au indreptat atentia in ultima perioada catre igienizarea si reabilitarea institutiilor de invatamant.
Chiar daca se confrunta cu o situatie dificila din punct de vedere financiar, ca majoritatea primarilor din judet, Ion Nicolin, edilul din Negru Voda si-a propus sa creeze conditii cat mai bune pentru elevii si prescolarii orasului.
in aceasta perioada gradinita din localitate se afla in proces de reabilitare, mai exact se efectueaza lucrari de izolare a cladirii cu polistiren, dupa care aceasta va fi vopsita cu var lavabil.
Pentru ca la buget nu sunt foarte multi bani, lucrarile au fost efectuate de angajatii de la ajutor social. Astfel costurile se reabilitare ale gradinitei s-au ridicat la aproximativ 130 de milioane de lei vechi, reprezentand valoarea materialelor.
&Trebuie sa facem cat mai multe economii la buget, in acest sens am decis sa izolam cladirea cu polistiren expandat. Acest sistem garanteaza o economie de 80% la energie reducand astfel costurile de incalzire a cladirii”, a declarat Ion Nicolin.
Lucrarile de reabilitare termica vor fi finalizate la sfarsitul acestei luni.
Institutia a fost igienizata, astfel ca cei peste 150 de prescolari isi pot desfasura activitatea in conditii optime incepand cu 13 septembrie.
Administratia locala a pregatit toate institutiile de invatamant din Negru Voda, Darabani si Valcele cu angajatii proprii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*