Administrație locală

Cernavoda va concesiona serviciile publice

Primarul orasului Cernavoda, Mariana Mircea, a convocat ieri consilierii locali la o sedinta extraordinara pe a carei ordine de zi se afla proiecte de hotarari importante pentru comunitate.
Printre punctele propuse de primar se numara proiectul privind aprobarea documentatiei necesare delegarii serviciului public de alimentare cu energie termica a sistemului de alimentare centralizata, transport – distributie – furnizare energie termica in orasul Cernavoda; proiectul de hotarare privind delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare si amenajare si intretinere spatii verzi in orasul Cernavoda si proiectul de hotarare privind aprobarea documentatiei necesare delegarii serviciului de intretinere, reparatii si modernizare drumuri, trotuare, parcari, poduri si cladiri aflate in patrimoniul Primariei orasului Cernavoda.
Potrivit edilului, in urma analizarii situatiei actuale s-a constatat ca aceste servicii necesita imbunatatiri majore, modernizari si reabilitari. &in prezent, serviciile sunt asigurate numai in foarte mica masura, cu mijloace rudimentare, ineficiente, iar efortul bugetar din partea administratiei locale pentru sustinerea acestora este foarte mare.”, a precizat Mariana Mircea.
Edilul din Cernavoda a mai precizat ca programele anuale pentru functionarea acestor servicii nu pot fi respectate din cauza lipsei de fonduri, utilaje si materiale.
&Prin concesionarea acestor servicii dotarea tehnica necesara va fi imbunatatita de catre operatori, astfel vor scadea cheluielile cu intretinerea utilajelor din dotare si va creste nivelul calitativ al serviciilor catre comunitate. ”, a concluzionat Mircea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*