Comuna Cumpana a gazduit a 55 a editie a Cupei Romāniei la Oina

27 Iulie 2010, Bogdan Chirita

Sport

in perioada 22-24 iulie 2010, la Cumpana s-a desfasurat Cupa Romaniei la oina. A 55-a editie a Cupei Romaniei la oina a fost organizata de Federatia Romana de Oina si Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, in colaborare cu Consiliul Judetean Constanta, Primaria si Consiliul Local Cumpana, Directia pentru Sport a Judetului  Constanta, Asociatia Judeteana de Oina Constanta si ACS Frontiera Tomis Constanta.
La aceasta editie jubiliara au participat 8 echipe de seniori: A.C.S. Tisa Sighetu Marmatiei, C.S. Crasna Gorj, C.S. Victoria Surdila Greci-Braila, C.S.M. Ramnicu Sarat, C.S. Univest Arad A.C.S. Frontiera Tomis Constanta, C.S. Straja Bucuresti,, C.S. Biruinta Gheraiesti. Echipele au fost impartite in doua serii de cate 4 echipe, prin tragere la sorti, jucand fiecare cu fiecare, apoi locurile 1 si 2 din serii au jucat in sistem incrucisat pentru accederea in semifinale.
Detinatoarea trofeului si una dintre marile favorite la castigarea Cupei Romaniei si in acest an, ACS Frontiera Tomis Constanta, a obtinut victorii pe linie in partidele disputate in Grupa A a competitiei si s-a calificat de pe prima pozitie in semifinale. Dupa succesele de joi, 32-8 cu Victoria Surdila si 28-5 cu Univest, vineri, in ultimul meci din grupa, Frontiera a obtinut un nou succes, 26-21 in fata campioanei nationale Biruinta Gheraesti, la capatul unei partide in care suspansul s-a pastrat pana cu cateva minute inainte de final. in semifinale, formatia constanteana a intalnit ocupanta locului secund in Grupa B, CSM Rm. Sarat. A fost o partida dominata de Frontiera Constanta, care a castigat cu 27-6. Cealalta finalista este Biruinta Gheraesti, care a eliminat, in cealalta semifinala, pe Straja Bucuresti, formatie ce detine recordul de trofee in Cupa Romaniei, cu nu mai putin de 21 de editii castigate. 
Rezultatele complete inregistrate vineri - Grupa A: Univest Arad - Victoria Surdila Greci 1-15, Biruinta Gheraesti - Frontiera Tomis 21-26; Grupa B: Crasna Gorj - Straja Bucuresti 3-28, Tisa Sighet - CSM Rm. Sarat 3-14; semifinale: Frontiera Tomis - CSM Rm. Sarat 27-6 si Straja - Biruinta 14-19. Sambata, de la ora 17.00, este programata finala mica, Straja Bucuresti - CSM Rm. Sarat, iar de la ora 18.30 se va disputa finala mare, care va fi transmisa integral, inregistrat, duminica, de la ora 17.00, de Neptun TV.

Biruinta Gheraesti (judetul Neamt) a castigat Cupa Romaniei la Oina
in deschiderea finalei, soprana Daniela Vladescu a interpretat Imnul Romaniei.
Au asistat la finala oficialitati locale, primarul Mariana Gaju, consilieri locali, dar si reprezentanti ai sportului Elena Francu, constantean si national, directorul DSJ Constanta, Nicolae Dobre, presedintele Federatiei Romane de Oina.
inaintea de inceperea partidei a avut  loc un spectacol folcloric sustinut de Ansamblul “Romancuta” al Casei de Cultura din Cumpana, dar si alte surprize oferite de organizatori, intre acestea fiind si concursuri interactive pentru copii pe teme de oina dotate cu premii oferite de FRO si DSJ Constanta. 
Cupa  Romaniei la oina a revenit formatiei Biruinta Gheraesti (judetul Neamt), care, in ultimul act, s-a impus, la mare lupta, cu 17-14, in fata detinatoarei trofeului din 2009, ACS Frontiera Tomis Constanta. A fost un meci deosebit de spectaculos, cel putin prin prisma rasturnarilor de situatie. Frontiera a condus cu 8-4, iar la pauza avea 8-6, insa nemtenii au revenit incredibil si au preluat conducerea, cu 15-8. Frontiera a dat impresia ca poate reveni, apropiindu-se la 12-15, insa in final, campioana nationala en titre, Biruinta Gheraesti, a castigat, cu 17-14, si a intrat pentru a doua oara in istorie in posesia trofeului. „Suntem foarte fericiti pentru ca am reusit sa castigam acest trofeu dupa 46 de ani. Nu ne vom opri aici. Vrem sa castigam un nou titlu de campioana, dar si Cupa Satelor. 
Organizarea a fost una extraordinara si am fi foarte incantati daca si noi am avea un primar ca la Cumpana, care sa fie atat de interesat de sportul national“, a declarat Andrei Adrian, presedintele clubului din Gheraesti. Organizarea foarte buna a competitiei a fost apreciata si de presedintele Federatiei Romane de Oina, Nicolae Dobre. „Cred ca este cea mai buna organizare din istoria Federatiei Romane de Oina. Ceea ce surprinde si mai mult este ca acest lucru s-a intamplat intr-o localitate unde inainte de Cupa Romaniei nu se stia nimic de oina. Finala poate nu s-a ridicat la cel mai bun nivel, insa s-a vazut rivalitatea dintre campioana si detinatoarea trofeului pana la acest meci. Ne bucuram ca am reusit sa reactivam centrul de oina de la Gheraesti, revenit in competitii doar de trei ani“, a precizat Dobre. 
Medaliile de bronz au fost cucerite de Straja Bucuresti, dupa 12-8, in finala mica, cu CSM Rm. Sarat. De mentionat ca formatia buzoiana s-a retras de pe teren la acest scor, fiind nemultumita de o decizie a arbitrilor. Jucatorul turneului a fost desemnat constanteanul Mihai Georgescu (Frontiera Tomis).

Album foto

 • Articole din editia din data de 27 Iulie 2010

 • Cinci persoane īmpuscate la Cogealac

  Sport
 • Comuna Ostrov a scapat de inundatii

  Sport
 • Rasovenii vor despagubiri pentru recoltele distruse de inundatii

  Sport
 • Fregata „Marasesti“, certificata pentru misiuni sub comanda NATO

  Sport
 • 150.000 , cifra record de turisti īn week-end la mare

  Sport
 • Articole din aceeasi categorie

 • Medalii pentru sportivii C.S. Marina Constanța obținute la Ju-Jitsu WORLD CUP

  Sport
 • Sportivii C. S. Dacia Mircea Vodă prezenți la Campionatul Internațional de Kung Fu Cup 2019

  Sport
 • Sportivele CS Medgidia activează Ć®n Divizia Speranțe a Campionatului Național de Volei

  Sport
 • Medalii pentru sportivii din Medgidia Ć®n cadrul Campionatului Național Individual de Lupte 2019

  Sport
 • Incepe noul sezon de handbal

  Sport
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771