Administrație locală

Modernizarea aparatului administrativ al municipiului Mangalia

Proiecte pentru dezvoltarea administrativa

Administratia din Mangalia deruleaza doua proiecte importante: unul se refera la modernizarea sistemului informatic iar celalalt la elaborarea unei strategii durabile a municipiului. 
Proiectul depus prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competivitatii Economice, vizeaza crearea unui sistem informatic integrat, la nivelul Consiliului Local al Municipiului Mangalia. Proiectul este deocamdata in evaluare la Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, iar reprezentantii Primariei Mangalia spun ca valoarea totala a proiectului este de 2.076.550 lei (500.000 euro). „La Primarie avem un sistem informatic care functioneaza de opt ani si este nevoie de unul actualizat si modern”, a declarat Claudiu Tusac. 
Administratia locala a mai depus un alt proiect pe fonduri europene, privind elaborarea unei strategii de dezvoltare durabila a municipiului Mangalia, proiect ce se afla in evaluare la Ministerul Administratiei si Internelor. Valoarea proiectului depus ajunge la 751.223,04 lei (180.000 euro), proiect ce este depus pe Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Capacitatii Administrative si vizeaza elaborarea unui document de dezvoltare pe termen lung, prin participarea tuturor factorilor locali interesati. 
„in ultimii ani, Mangalia nu a mai avut parte de o strategie durabila. Nu o vom elabora noi, pentru ca sunt alte institutii care se ocupa de asa ceva. insa avem nevoie de o strategie de dezvoltare pentru ca, din perla litoralului, am ajuns spre coada clasamentului”, a mai declarat edilul din Mangalia, Claudiu Tusac.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*