Transport mai bun pentru localnicii din Medgidia

18 Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie locala

Casa de Cultura ,,IN Roman” din Medgidia a gazduit, la inceputul saptamanii trecute, o dezbatere publica cu tema ,,Delegarea de gestiune a serviciului de transport public de calatori, pe liniile 1, 2, 3, 4, 5, 6, si 7 in municipiul Medgidia”. 
La dezbatere au participat viceprimarul Sorin Tutuianu, si cativa cetateni din municipiu. in cadrul intalnirii, reprezentantii Primariei au prezentat publicului noile trasee de maxi-taxi si necesitatea delegarii de gestiune a acestui serviciu. 
„Este necesara reglementarea transportului in comun deoarece transportatorii nu au contracte incheiate cu Primaria Medgidia, iar noi nu putem monitoriza si sanctiona activitatea acestora. Vrem sa acoperim toate zonele din oras si sa raspundem solicitarilor voastre. Stim ca aveti multe nemultumiri. De aceea vrem sa aplicam un nou regulament si la delegarea de gestiune a serviciului de transport public local, pentru ca in Medgidia sa se circule la fel ca in orasele civilizate”, le-a spus cetatenilor viceprimarul Sorin Tutuianu. 
Locuitorii prezenti la dezbatere si-au exprimat parerea despre circulatia mijloacelor de transport din localitate, multi dintre ei fiind nemultumiti de orarul microbuzelor, de ambientul din mijloacele de transport in comun si de faptul ca nu exista zone de afisaj in statiile de maxi-taxi. Foarte multi varstnici au cerut un traseu pentru a ajunge la Cimitirul ortodox. 
Primaria a luat in considerare cererea lor si incepand cu luna septembrie, cand serviciul va fi delegat unui nou operator va exista si un traseu pentru deplasarea la cimitirul ortodox. De asemenea, navetistii din Cernavoda sau Constanta pot sta linistiti. Conform noilor reguli microbuzele vor circula pana la ora 23. Statiile de microbuz vor fi modernizate cu acoperitoare si scaune. 
De asemenea, in fiecare statie va fi afisat la vedere orarul microbuzelor si traseul acestora. Pretul biletului va fi stabilit la licitatia pe care primaria o va organiza pentru desemnarea societatii care se va ocupa de serviciul de transport public si va fi mentinut timp de un an de zile.  
Delegarea de gestiune a serviciului de transport public de calatori se va face in luna septembrie. 

Articole din editia din data de 18 Mai 2010

 • PSD si sindicatele se ţntÔlnesc joi, pentru un plan anticriza alternativ

  Administratie locala
 • Soarta asistentilor personali este ţn mÔna autoritatilor locale

  Administratie locala
 • Comuna Agigea are stema

  Administratie locala
 • Liceenii din Topraisar dezbat cauzele si efectele ţncalzirii globale

  Administratie locala
 • Comuna TÔrgusor va avea baza sportiva

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ťa ordinar─â a lunii octombrie, desf─â╚Öurat─â ├«n municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion ╚Öi baz─â sportiv─â ├«n Tuzla

  Administratie locala
 • Strada ╚ścolii ╚Öi strada Bisericii din localitatea R─âzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamn─â bogat─â ├«n lucr─âri la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarel─â pietonal─â ├«n Pe╚Ötera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771