Scolile din judet au sarbatorit Ziua PamÔntului

27 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Actualitate

Joi, 22 aprilie, de Ziua Pamantului elevii clasei a II-a A  de la Grupul Scolar Cogealac au fost implicati intr-o actiune menita sa sensibilizeze comunitatea locala asupra efectelor pe care poluarea le are fata de mediul inconjurator. 
Elevii au fost indrumati de invatatorul Gabriela Ionescu. Activitatea a constat in plantarea de pomi si igienizarea parcului comunei Cogealac. Copii au fost sustinusi de directorul scolii, profesor Bica Sorin dar si de  primarul comunei, Cati Hristu.
Actiunea s-a incheiat cu participarea elevilor si a cadrelor didactice la marsul organizat de mai multe scoli din orasul Constanta. 
in aceeasi zi Garda de Mediu din Constanta impreuna cu Agentia pentru Protectia Mediului au organizat o actiune de ecologizare a Parcului Tabacarie. La activitate au participat societatea SC Constanta South Container SRL, Corpul Voluntarilor de Mediu, Fundatia EcoWatch, si elevi din cadrul Colegiului Tehnic Vasile Parvan, scolii Mihai Koiciu, scolii Remus Opreanu si scolii Dan Barbilian. Comisariatul Judetean din Constanta al Garzii Nationale de Mediu este partener in proiectul S.O.S. Planeta Albastra lansat pe 22 aprilie la Palatului Copiilor din Constanta. Institutia mai are colaborari cu scoala cu clasele I-VIII I.C Bratianu si este partner in proiectul national 2010 ECOWATCH SCHOOL GUARD. La Constanta, proiectul mentionat mai sus a constat in actiuni de ecologizare si plantare de arbori si arbusti pe plaja 3 Papuci din Constanta in zilele de 22 si 23 aprilie si organizarea simpozionului national cu titlul „Noua ne pasa, tie nu?” care a avut loc pe 24 aprilie la scoala Dan Barbilian. 
Ziua Pamantului a fost sarbatorita pentru prima oara in urma cu 40 de ani, mai exact in anul 1970. Evenimentul sarbatorit anul acesta are o importanta deosebita deoarece anul 2010 a fost declarat de catre Organizatia Natiunilor Unite - Anul International al Biodiversitatii. 

Articole din editia din data de 27 Aprilie 2010

 • Jaroslaw Kaczynski va candida la presedintia Poloniei

  Actualitate
 • Sat pescaresc la Tuzla

  Actualitate
 • Statia de sortare a deseurilor din Cumpana se va inagura pe 15 mai

  Actualitate
 • Drum asfaltat ţntre Baraganu si Murfatlar

  Actualitate
 • Val de disponibilizari la primaria Negru-Voda

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetar─â / Un miliard de lei t─âiat de la Educa┼úie / D─âncil─â: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate ini┼úial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc ├«n UE la produc┼úia de miere ┼či pe doi la num─ârul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopic─â videoghidat─â de ultim─â genera╚Ťie la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajeaz─â tineri pentru cre╚Öterea for╚Ťei de munc─â ├«n agricultur─â, acvacultur─â ╚Öi industria alimentar─â

  Actualitate
 • Daun─â total─â ├«n livezile din jude╚Ťul Constan╚Ťa

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771