Aproximativ 18.000 de turisti sunt asteptati pe litoral de 1 Mai

Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie locala

Turistii care isi vor petrece minivacanta de 1 Mai pe litoralul romanesc vor plati intre 100 si 200 de lei de persoana pentru doua nopti de cazare, in functie de numarul de stele al unitatii hoteliere, pentru sfarsitul acestei saptamani fiind asteptate pe plaje intre 15.000 si 18.000 de persoane.
Presedintele ANAT si al Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, Corina Martin, a declarat ca in statiunea Mamaia pretul pe care o persoana trebuie sa-l plateasca pentru doua nopti de cazare este de 100 de lei la un hotel de doua stele, iar la un hotel de trei stele tariful este 120 de lei de persoana tot pentru doua nopti. in Eforie Sud, la un hotel de trei stele un turist va plati 100 de lei pentru doua nopti, iar la un hotel de patru stele pretul este de 160 de lei de persoana, in timp ce la o unitate similara din Mamaia pretul pentru doua nopti este de 200 de lei de persoana. Corina Marin a precizat ca la aceste tarife turistii vor beneficia de diverse facilitati din partea hotelului, cum ar fi accesul la sauna sau piscina. 
Presedintele ANAT si al Asociatiei Litoral-Delta Dunarii a spus ca au fost facute rezervari in fiecare statiune de pe litoral, insa cele mai cautate sunt Mamaia, Costinesti si Neptun-Olimp.
Institutia amintita estimeaza ca pe litoral se vor afla, in minivacanta de 1 Mai, intre 15.000 si 18.000 de turisti, dar este posibil ca numarul acestora sa fie mai mare daca inscrierile vor continua intr-un ritm sustinut si in aceasta saptamana.
Asociatia Litoral - Delta Dunarii va organiza de 1 Mai un carnaval si o defilare in statiuni, pe traseul Neptun - Costinesti - Eforie - Mamaia - Navodari. Astfel, vor defila ospatari, cameriste, barmanite, receptioneri, clovni, actori in costume de epoca, masini tunate, masini de epoca, dansatori in spectacol multietnic (greci, turci, aromani, dobrogeni), salvamari, marinari, fanfara, DJ. De asemenea, turistii care vor veni pe litoral vor avea parte si de concerte si vizionari de filme, toate gratuite.

Articole din editia din data de Aprilie 2010

 • Jaroslaw Kaczynski va candida la presedintia Poloniei

  Administratie locala
 • Sat pescaresc la Tuzla

  Administratie locala
 • Statia de sortare a deseurilor din Cumpana se va inagura pe 15 mai

  Administratie locala
 • Drum asfaltat ţntre Baraganu si Murfatlar

  Administratie locala
 • Val de disponibilizari la primaria Negru-Voda

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Interven╚Ťii la re╚Ťeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de str─âzi ├«n F├ónt├ónele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctric─â din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771