Pachete cu alimente distribuite copiilor abandonati si nevoiasilor

Aprilie 2010, Adrian Nicarel

Social

Asociatia Voluntarilor si Asociatia Alaturi de Oameni au facut o bucurie, copiilor abandonati dar si persoanelor cu venituri mici. 
Presedinta Asociatiei Volunatrilor Delia Cindrea, insotita de inca doua membre ale fundatiei, Emilia Bran si Ioancea Florica s-au deplasat, saptamana trecuta la 50 de bolnavi din cadrul Spitalului Municipal din Medgidia, carora le-au oferit pachete cu alimente. Oameni cu venituri mici si copii abandonati de parinti au primit portocale, iaurt, pufuleti si dulciuri. Voluntarii au vizitat sectiile Neurologie, Interne, Chirurgie si Pediatrie. 
Cea mai emotionanta a fost vizita voluntarilor la copii abandonati care au primit cu mare bucurie dulciuri si promisiunea unui program ce va fi initiat de Asociatia Voluntarilor prin care fiecare copil parasit va petrece un weekend in familie. Programul se va numi “Un copil in weekend” si va fi demarat in curand. Astfel, copii abandonati vor petrece un sfarsit de saptamana “in familie”. Angajatii sectiei Pediatrie spun ca mai sunt oameni cu suflet care vin si doneaza pampersi pentru copii. “Copii simt iubirea. Cand sunt luati in brate si iubiti ei nu se mai simt abandonati. Ne bucuram ca mai sunt oameni de bine care mai doneaza pampersi si alimente pentru cei mici insa atmosfera din familie este de neinlocuit de aceea speram ca programul un copil in weekend sa fie un succes”, a declarat o asistenta medicala din cadrul sectiei Pediatrie. 
Oamenii nevoiasi au gasit totodata, un bun prilej de a discuta cu membrii fundatiei despre problemele pe care le intampina. Au fost descoperite noi cazuri sociale care vor fi analizate impreuna cu reprezentantii departamentului de Asistenta Comunitara din cadrul Primariei Medgidia.
„Desi nu avem fonduri suficiente daruim aceste pachete celor care au nevoie. Este o actiune de intrajutorare a celor cu probleme sociale. Sunt oameni nevoiasi, copii parasiti de parinti, familii care nu au ce pune pe masa. Pachetele noastre sunt sarace, dar sunt daruite cu suflet”, ne-a declarat Delia Cindrea. Ea a mai precizat ca aceste pachete cu alimente s-au acordat in urma unor liste oferite de conducerea spitalului din Medgidia. Actiunea a fost inclusa in cadrul manifestarii Saptamana Voluntariatului ce s-a desfasurat la Medgidia in perioada 19-23 aprilie.

Articole din editia din data de Aprilie 2010

 • Jaroslaw Kaczynski va candida la presedintia Poloniei

  Social
 • Sat pescaresc la Tuzla

  Social
 • Statia de sortare a deseurilor din Cumpana se va inagura pe 15 mai

  Social
 • Drum asfaltat ţntre Baraganu si Murfatlar

  Social
 • Val de disponibilizari la primaria Negru-Voda

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prim─âria Municipiului Medgidia - Anun╚Ť de Interes Public

  Social
 • Copiii din Sili╚Ötea, ├«n excursie la Aqua Magic

  Social
 • Prim─âria municipiului Medgidia marcheaz─â Ziua Universal─â a Iei Rom├óne╚Öti

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Sili╚Ötea au primit semin╚Ťe ╚Öi r─âsaduri pentru ├«nfiin╚Ťarea gr─âdinilor

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771