Administrație locală

Primaria Pantelimon,

Primaria Pantelimon se confrunta cu serioase probleme financiare. Angajatii primariei si-au primit la timp retributiile in luna martie, dar salariile pe luna aprilie, mai si iunie ar putea fi primite cu intarziere sau chiar deloc.
Primarul Vasile Neicu spune ca are nevoie de peste un miliard de lei vechi pentru acordarea salariilor angajatilor, functionarea primariei si plata facturilor lunare. Singurul ajutor pe care comuna Pantelimon l-a primit pina in prezent a fost cel de la Consiliul Judetean Constanta (CJC), care a alocat 250 de milioane de lei vechi, insa din pacate suma este insuficienta pentru acoperirea tututor cheltuielilor. “Am adus la cunostinta conducerii Consiliului Judetean Constanta situatia dificila cu care se confrunta localitatea si am primit ca raspuns un sprijin financiar binevenit”, a spus Neicu.
Edilul spune ca se zbate sa iasa din acest impas financiar prin colectarea taxelor si impozitelor locale de la agentii economici mai devreme. O alta solutie gasita de primar este infiintarea unui serviciu de urbanism. Primarul spera ca incepand cu luna iulie sa elibereze autorizatii de constructii si sa atraga bani la bugetul local.

Finantare pentru Casa Verde
Administratia locala din Pantelimon a semnat contractul de finantare cu Ministerul Mediului, pentru implementarea proiectului privind incalzirea termica a institutiilor publice, cu surse de energie alternative. Proiectul a fost depus in cadrul Programului „Casa Verde”, lansat de Ministerul Mediului, care prevede completarea sau inlocuirea sistemelor clasice de incalzire, cu sisteme care utilizeaza energie solara, geotermala sau eoliana. Valoarea proiectului este de aproape 500.000 de lei.
Primarul din Pantelimon, Vasile Neicu a declarat ca, prin intermediul proiectului depus, si-a propus sa refaca sistemele de incalzire pentru cele patru scoli din comuna dar si pentru sediul primariei si consiliul local.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*