Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor este verificat de ANI

13 Aprilie 2010, Bogdan Chirita

Social

Agentia Nationala de Integritate (ANI) s-a autosesizat in urma unui material de presa dat publicitatii in urma cu cateva zile si a inceput verificarea averii europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor, ancheta fiind in stadiu incipient.
"Sunt anumite aspecte legate de dividende presupus nedeclarate. Mai exista si informatii despre anumite cadouri valoroase primite, dar care nu se regasesc in declaratia de avere, insa urmeaza sa facem verificari si sa vedem exact ce probleme vom gasi, daca vom gasi", au declarat surse din ANI.
Potrivit declaratiei de interse depuse de Corneliu Vadim Tudor la Parlamentul European in 2009, singura declaratie care se depune la aceasta institutie, liderul PRM nu are activitati profesionale, nu detine functii si nu desfasoara activitati renumerate, nu a primit ajutoare financiare, sub forma de personal sau sub forma materiala in activitatile politice.
Publicatia Kamikaze a scris, recent, ca un contract incheiat in august 2009, intre Editura Speranta SRL si T Dancor Romconstruct SRL, in valoare de 200.000 de lei, nu apare in declaratia de interese a acestuia.
Dupa aparitia informatiei privind verificarile ANI asupra averii lui Corneliu Vadim Tudor, jurnalistul de la Kamikaze Catalin Prisacariu a mentionat, pe blogul sau, ca articolul a vizat doar acest contract, apreciind ca, cel mai probabil, autosesizarea ANI se refera la nedeclararea, de catre liderul PRM, a actiunilor la Editura Speranta SRL si la nedeclararea dividendelor de la aceasta editura, nicidecum la nedeclararea contractului.
Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a amenintat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca va initia actiuni in instanta impotriva publicatiei Kamikaze si impotriva conducerii ANI, cerandu-le fiecareia daune in valoare de 10 miliarde de lei vechi.
Legat de cercetarea ANI, europarlamentarul PRM a spus ca, potrivit legii ANI, europarlamentarii nici macar nu figureaza printre categoriile de demnitari care sunt obligate sa depuna declaratii de avere si interese.
Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, vineri, ca nu era obligat sa treaca in declaratia sa de avere contractul de publicitate pe care il investigheaza ANI, precizand ca acel contract nu era semnat de el si sustinand ca cercetarea ANI este "o rafuiala ordinara pusa la cale de Basescu".

Articole din editia din data de 13 Aprilie 2010

 • Primarul orasului Cernavoda Mariana Mircea: “Tot ce e legat de mine si de dusmanii mei în aceasta combinatie merge la procurorul Nita”

  Social
 • Moartea tragica a presedintelui Poloniei

  Social
 • Primaria Pantelimon, în impas financiar

  Social
 • Capela pentru locuitorii din Tepes-Voda IAS

  Social
 • Guvernul a aprobat proiectul legii educatiei nationale

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Tabără gratuită pentru elevii din comuna Saraiu

  Social
 • Activități de vacanță pentru copiii din Grădina

  Social
 • Cursuri de formare profesională gratuite pentru locuitorii din Tuzla

  Social
 • Caloianul – obicei străvechi, preluat de copiii din Vulturu

  Social
 • Ziua Familiei, sărbătorită la Cumpăna

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771