╬nchisoare cu suspendare pentru fostul sef al Politiei TF Medgidia

13 Aprilie 2010, Bogdan Chirita

Social

Judecatoria Medgidia l-a condamnat la un an de inchisoare cu suspendare conditionata pe Simion Constantin, fostul sef al Politiei Transporturi Feroviare (TF) din Medgidia, judecat pentru distrugere prin incendiere. in plus, judecatorii i-au stabilit un termen de incercare de trei ani, perioada in care fostul politist nu are voie sa incalce legea, in caz contrar el riscand sa ajunga la inchisoare pentru un an. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel la Tribunalul Constanta.
Potrivit rechizitoriului, incidentul care l-a adus initial dupa gratii pe Simion a avut loc pe data de 5 decembrie 2009. in urma cercetarilor efectuate, anchetatorii au stabilit ca, pe fondul unei stari tensionale din familie, Simion Constantin a inceput sa se certe cu sotia, Manuela, reprosandu-i ca ar avea o relatie extraconjugala cu Catalin Caloianu. in urma discutiilor aprinse, barbatul si-a lovit de mai multe ori sotia, dupa care a plecat de acasa. in aceeasi zi, in jurul orei 16.00, Constantin s-a intors in imobil, a pus toate hainele sotiei in pat, le-a stropit cu benzina, apoi le-a dat foc si a fugit. Totodata, barbatul a avut grija sa ia toate bunurile care ii apartin si sa le duca in masina, pentru a nu fi distruse de incendiu. Apartamentul a fost distrus in totalitate de flacari, iar structura cladirii a fost si ea afectata in urma exploziei unei butelii. Mai mult, un autoturism parcat in apropierea blocului a fost si el avariat, dupa ce suflul exploziei a desprins mai multe bucati de beton din marginea balconului.
Cercetarile efectuate de reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dobrogea“ au aratat ca focul a fost pus intentionat. Procurorii au mentionat ca acest act criminal al fostului sef al Politiei TF Medgidia este extrem de periculos, atat prin modul in care a actionat, cat si prin pagubele pe care le-a produs.
in ciuda probelor prezentate la dosar, Constantin Simion a declarat ca este nevinovat si ca a provocat incendiul din greseala, in urma unei tentative de suicid.

Articole din editia din data de 13 Aprilie 2010

 • Primarul orasului Cernavoda Mariana Mircea: ôTot ce e legat de mine si de dusmanii mei ţn aceasta combinatie merge la procurorul Nitaö

  Social
 • Moartea tragica a presedintelui Poloniei

  Social
 • Primaria Pantelimon, ţn impas financiar

  Social
 • Capela pentru locuitorii din Tepes-Voda IAS

  Social
 • Guvernul a aprobat proiectul legii educatiei nationale

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • O nou─â sesiune a bursei locurilor de munc─â la Satu Nou

  Social
 • Ziua Armatei Rom├óne s─ârb─âtorit─â ├«n municipiul Medgidia

  Social
 • Flori pentru osta╚Öi! Ziua Armatei Rom├óne, s─ârb─âtorit─â ca ├«n fiecare an, la Cump─âna

  Social
 • Spectacol aniversar pentru persoanele v├órstice din Cump─âna

  Social
 • Ansamblul Sili╚Öteanca prezent la Festivalul Cultural al Rom├ónilor de Pretutindeni

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771