Administrație locală

Mai multe spatii verzi amenajate in comuna Nicolae Balcescu

Administratia locala din comuna a demarat constructia a doua parcuri. Cele doua spatii verzi, realizate prin intermediul Programului National de Imbunatatire a Calitatii Mediului vor fi amenajate in satele Nicolae Balcescu si Dorobantu, pe o suprafata de 4600 de metri patrati, respectiv 3300 de metri patrati .

Parcul din localitatea Nicolae Balcescu va fi amplasat pe strada Mare iar cel din Dorobantu pe strada Canalului. Proiectul de amenajare a parcului din satul Dorobantu are o valoare de 6,5 miliarde de lei vechi iar cel din Nicolae Balcescu va insemna o investitie de 5,5 miliarde de lei vechi. Finantarea celor doua proiecte va fi suportata de Guvern, urmand ca 10% din valoarea proiectelor sa fie alocata din bugetul local al Primariei Nicolae Balcescu. Ambele parcuri vor fi amplasate de o parte si de alta a cursului apei ce traverseaza localitatile.

Proiectul este realizat prin Ministerul Mediului si are ca scop marirea suprafetelor de spatii verzi din localitate. Programul este destinat cu precadere administratiilor locale si poate fi accesat de toate unitatile administrative-teritoriale din comune, orase, municipii si consilii judetene. &Proiectele sunt bine realizate si speram sa obtinem finantarea pentru ambele desi situatia politica actuala este incerta”, a declarat primarul comunei Nicolae Balcescu Viorel Balan.

Parcurile vor fi amenajate cu locuri de joaca pentru copii, spatii de recreere pentru batrani, spatii amenajte cu mese de ping pong, iar iluminatul parcurilor se va realiza prin lampi cu fotocelula. De asemenea, parcurile vor mai beneficia de fantani arteziene, grupuri sanitare ecologice, gazon, arbusti ornamentali si flori si instalatii de irigat a spatiului verde.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*