STIRI DIN SECTORUL AGRICOL

9 Martie 2007, Bogdan Chirita

Reportaje

MAPDR va subventiona motorina pentru lucrarile agricole de primavara

Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Dan Motreanu, a sustinut in sedinta de guvern un proiect de Hotarare privind aprobarea activitatilor pentru care se acorda sprijin producatorilor agricoli din sectorul vegetal pentru anul 2007. Potrivit acestei Hotarari, sprijinul se va acorda sub forma subventionarii motorinei pentru lucrarile mecanice la culturile agricole.
Motorina destinata lucrarilor agricole de primavara va fi subventionata intr-un cuantum de 1 leu pe litru, ceea ce reprezinta circa 33% din pretul de achizitie a acesteia de la statiile de benzina. Sprijinul financiar va fi destinat producatorilor agricoli care exploateaza in conditiile legii terenuri agricole si se va adauga fondurilor structurale care vor veni de la Uniunea Europeana.

MAPDR aloca, prin bancile selectate, sume pentru creditarea investitiilor in agricultura
Ministrul Dan Motreanu, a aprobat alocarea sumelor din Fondul pentru creditarea investitiilor in agricultura, accesate si derulate in cadrul programului "Fermierul". Sumele sunt alocate atat pentru creditarea proiectelor, finantate prin programul SAPARD, cat si a proiectelor de investitii directe care nu sunt eligibile in cadrul acestui program.
in cadrul Programului "Fermierul", MAPDR a alocat pana in data de 02.03.2007, prin bancile si institutiile financiare selectate (BCR, BRD, BCC si CEC), suma de 224,1 milioane lei. Sumele sunt destinate creditarii proiectelor SAPARD, precum si pentru investitii directe in achizitionarea de masini si utilaje agricole."MAPDR aloca zilnic, la solicitarea institutiilor financiare selectate, sume din Fondul angajat prin conventiile de lucru pentru creditarea proiectelor SAPARD, precum si a investitiilor directe care nu sunt eligibile in cadrul acestui program", a declarat ministrul Dan Motreanu.

Credite de 63,5 milioane euro prin programul Fermierul
Prin programul "Fermierul", lansat in 2006, Ministerul Agriculturii a acordat agricultorilor credite de 224,1 milioane de lei (63,5 milioane euro), pentru achizitia de utilaje agricole sau completarea finantarilor obtinute prin programul SAPARD.
Sumele au provenit din Fondul pentru creditarea investitiilor in agricultura. Fermierii contracteaza credite de la institutii financiare, iar ministerul acopera ulterior sumele respective.

Album foto

 • Articole din editia din data de 9 Martie 2007

 • Se scumpeste energia electrica

  Reportaje
 • PRIMUL MINISTRU AL ROMANIEI IN VIZITA LA CERNAVODA

  Reportaje
 • PREGATIREA PENTRU VREMURI MAI CALDE LA CERNAVODA

  Reportaje
 • Campania de informare a comunitatii,,Europa mea, Europa noastra’’

  Reportaje
 • CUM S-A SCHIMBAT CERNAVODA IN ULTIMII ANI

  Reportaje
 • Articole din aceeasi categorie

 • Medgidienii sunt nemultumiti de actuala conducere a Primariei

  Reportaje
 • Zilele Medgidiei - atac la buzunarele participantilor

  Reportaje
 • PSD vrea sa dea alocatie de 200 lei pana la majorat

  Reportaje
 • Indemnizatia pentru cresterea copilului va fi de 85% din venituri

  Reportaje
 • Platile directe catre fermieri dupa 20 februarie

  Reportaje
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771