Centrale termice moderne in Medgidia

9 Martie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala

Primaria municipiului Medgidia a organizat sambata 3 martie, o intalnire cu locuitorii zonei de est a orasului. Tema intalnirii a fost constientizarea cetatenilor privind avantajele si beneficiile sistemului centralizat de incalzire. In zona se afla centrala termica CT 14 care nu mai functioneaza de 4 ani si care la care sunt racordate 8 blocuri de locuinte, aproximativ 300 de apartamente. La sfarsitul anului trecut, administratia locala a realizat extinderea retelei de gaze naturale in aceasta zona iar in aceasta luna va incepe reabilitarea centralei termice dupa standarde moderne si de calitate.
Anul trecut, administratia locala a reabilitat 2 centrale termice din zona de sud iar la inceputul acestui an o centrala termica din zona strazii Lupeni. Au fost inlocuite toate echipamentele si utilajele vechi cu unele moderne si cu randamente mici. Locuitorii acestor zone sunt multumiti pentru ca au apa calda si caldura non stop la preturi convenabile. Acum au posibilitatea sa isi verifice consumurile si sa plateasca atat cat au consumat pentru ca prin noile tehnologii si prin inlocuirea retelelor vechi cu altele noi, au fost eliminate pierderile.
La intalnire au participat si administratori ai asociatiilor de proprietari si cetateni din zonele unde au fost reabilitate centralele termice. Primarul Dumitru Moinescu si inspectori din cadrul primariei au prezentat cetatenilor beneficiile tehnologice ale sistemului centralizat de incalzire. Solutia eficienta este distributia pe orizontala in bloc a conductelor, ceea ce permite fiecarui consumator sa se branseze direct iar in cazul restantierilor sa fie debransati. In acest fel, nu vor mai suferi persoanele care platesc la timp din cauza celor care nu platesc. De asemenea, vor putea beneficia direct de ajutorul de incalzire pentru perioada de iarna persoanele cu venituri mici iar indirect toti locatarii prin subventionarea pretului combustibilului si a pretului pentru o Gcal.
Astfel de intalniri vor mai avea loc si in zonele nord si vest unde in aceasta primavara Primaria Medgidia va incepe lucrarile de reabilitare a centralelor termice si retelelor aferente si vor fi functionale pe gaze naturale.

Album foto

 • Articole din editia din data de 9 Martie 2007

 • Se scumpeste energia electrica

  Administratie locala
 • PRIMUL MINISTRU AL ROMANIEI IN VIZITA LA CERNAVODA

  Administratie locala
 • PREGATIREA PENTRU VREMURI MAI CALDE LA CERNAVODA

  Administratie locala
 • Campania de informare a comunitatii,,Europa mea, Europa noastraĺĺ

  Administratie locala
 • CUM S-A SCHIMBAT CERNAVODA IN ULTIMII ANI

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei pie╚Ťe de pe╚Öte ├«n Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joac─â ├«n centrul ora╚Öului Negru Vod─â

  Administratie locala
 • Capel─â mortuar─â ├«n localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de p─âm├ónt din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Institu╚Ťiile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt din Ciobanu preg─âtite pentru noul an ╚Öcolar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771