1800 de case din Medgidia in pericol. Chiar daca Institutia Prefectului a notificat taxa de trama stradala, administratia locala isi sustine punctul de vedere privind legalitatea aplicarii taxei de trama stradala.

Martie 2007, Bogdan Chirita

Social

Masinile de mare tonaj afecteaza din ce in ce mai tare locuintele de pe strazile pe care le traverseaza. Masurile aplicate pana in prezent de administratia locala pe cateva sectoare de drum ca restrictionarea vitezei si montarea butonilor de incetinire s-au dovedit a fi masuri fara rezultat, casele sunt din ce in ce mai afectate. Ca urmare, se impune efectuarea urgenta de reparatii capitale ale strazilor Poporului, Margaritarului, Kemal Agi Amet, Tudor Vladimirescu, Ovidiu, Romana.
Domnule primar va informam despre starea generala de nemultumire si nesiguranta a locuitorilor de la case si blocuri privind transportul auto cu masini de tonaj greu si foarte greu si consecintele acestuia asupra cladirilor si oamenilor, fenomen ce cu greu poate fi suportat de un om normal. Puteti considera aceasta scrisoare ca o forma de protest impotriva acestui tratament pe care suntem obligati sa il suportam, astfel suna paragraful de inceput al unei scrisori trimise de catre locuitorii strazii Poporului.
Continuam cu un alt paragraf extras din scrisoarea locuitorilor caselor de pe strazile Margaritarului, Tudor Vladimirescu, Ovidiu, Ion Creanga. Suntem locuitori ai municipiului Medgidia locuim pe strazile unde casele sunt zdruncinate in momentul in care trec masini de mare tonaj. Au inceput sa ni se crape peretii ba chiar la cativa locatari le-au cazut bucati din tavane si pereti. Multi au crapaturi de poti baga palma cu usurinta. Obiectele de pe pereti, lustrele, tablourile se misca in asa fel incat la multi le-au cazut. Va rugam sa ne credeti ca nu mai suportam. Am ajuns la capatul rabdarii. Suntem hotarati sa iesim in strada si sa nu mai dam voie la nici un autovehicul sa treaca pe strada. Vom bloca circulatia ca sa ne protejam ce este al nostru, locuintelerdquo; !
Chiar daca Institutia Prefectului a notificat taxa de trama stradala, administratia locala isi sustine punctul de vedere privind legalitatea aplicarii taxei de trama stradala.
Conform Codului fiscal, consiliile locale pot adopta taxe speciale pentru functionarea unor servicii publice locale in interesul persoanelor fizice si juridice. Taxa de trama stradala este o taxa pentru functionarea Serviciului de drumuri din Medgidia in interesul cetatenilor si agentilor economici din Medgidia. Punctul de vedere al Ministerului Administratiei si Internelor solicitat de Institutia Prefectului, nu neaga legalitatea acestei taxe doar da definitia fiecarei taxe in parte. In aceeasi adresa, se specifica ca impozitul anual pentru mijloace de transport reprezinta prelevarea obligatorie, fara contraprestatie imediata, directa si nerambursabila, pentru satisfacerea necesitatilor de interes general, in timp ce taxa reprezinta o suma platita de o persoana fizica sau juridica, pentru serviciile prestate acesteia de catre un operator economic, institutie publica sau serviciu public.
Masinile de mare tonaj care folosesc infrastructura orasului Medgidia trebuie sa plateasca pentru reparatia drumurilor pentru ca doar reparand drumurile vom salva casele aflate in pericol.
Luni 12 martie in sala Casei de Cultura a Sindicatelor va avea loc o dezbatere publica care va aduce fata in fata cetateni locuitori ai caselor si blocurilor de pe strazile Poporului, Tudor Vladimirescu, Kemal Agi Amet, Margaritarului, Republicii, Spitalului, Industriei, Silozului, firme de transport, agenti economici, administratie locala, Instutia prefectului.

Album foto

 • Articole din editia din data de Martie 2007

 • Se scumpeste energia electrica

  Social
 • PRIMUL MINISTRU AL ROMANIEI IN VIZITA LA CERNAVODA

  Social
 • PREGATIREA PENTRU VREMURI MAI CALDE LA CERNAVODA

  Social
 • Campania de informare a comunitatii,,Europa mea, Europa noastraĺĺ

  Social
 • CUM S-A SCHIMBAT CERNAVODA IN ULTIMII ANI

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Locuitorii din Sili╚Ötea au primit semin╚Ťe ╚Öi r─âsaduri pentru ├«nfiin╚Ťarea gr─âdinilor

  Social
 • Ziua Interna┼úional─â a Familiei marcat─â la Cump─âna

  Social
 • Sprijin pentru locuitorii din comuna Dobromir, cu ocazia S─ârb─âtorilor Pascale

  Social
 • Mesajul primarului Niculae Stan, cu ocazia S─ârb─âtorilor Pascale

  Social
 • Mesajul primarului comunei Comana, Ion ╚śchiopu, cu ocazia S─ârb─âtorilor Pascale

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771