Administrație locală

Bilantul primarului comunei Tuzla Constantin Micu

Bilantul primului an de mandat al edilului cuprinde realizarile administratiei locale si investitiile pe termen lung si scurt ce vizeaza transformarea comunei intr-o localitate moderna, europeana, ridicarea nivelului de trai al locuitorilor comunei si transformarea localitatii Tuzla intr-un obiectiv turistic. Cele mai importante proiecte ale actualei conduceri sunt urmatoarele: canalizare, refacerea retelei de apa, construirea unui sediu nou al primariei, spatii verzi, gradinite si lacasuri de cult, sens giratoriu modern, parcare auto moderna, sprijinirea financiara a celor trei parohii din comuna.

Scolile renovate de primarul Constantin Micu

Primaria comunei a renovat scoala si gradinita din Tuzla. Astfel, s-au refacut zugraveli, reparatii la instalatiile sanitare, banci ale elevilor, iluminat, centrala termica si combustibil. Proiectul a mai prevazut procurarea unui minibus scolar, refacerea instalatiei de apa din unitatile de invatamant, modernizarea gardului din fata scolii. Potrvit declaratiilor primarului Constantin Micu in curand vor incepe lucrarile de construire a unei sali de sport cu 150 de locuri care va functiona in curtea Scolii generale.

Kilometri de canalizare si de retea de apa

Un alt proiect care va fi finalizat in curand este ridicarea unei constructii noi si moderne pentru primaria Tuzla. Edilul comunei spune ca intr-o luna de zile, activitatea primariei se va desfasura in cladirea nou construita. Infastructura este un obiectiv important pentru administratai locala din Tuzla. Pana in prezent, s-au realizat kilometri de canalizare pe strazile : Farului, Pasajului, Frunzelor, Morii, Costinestiului, I.L.Caragiale, Mihail Sadoveanu, Merisor, Zorilor, Salcamilor si Aviatorilor. Totodata, s-au realizat kilometri de retea de apa pe strazile : I.L Caragiale, Mihail Sadoveanu, Rasaritului, Olimp, Saturn, Jupiter, Venus si Neptun. Conductele vechi au fost inlocuite cu PVC, au fost pietruite mai multe drumuri, s-a modernizat DC4, s-au executat lucrari de bransare a locuintelor individuale la apa si canalizare si s-a reabilitat intregul iluminat stradal.

Alte investitii ale administratiei locale sunt reprezentate de realizarea unei parcari auto langa sediul primariei, plantarea a 2,6 ha cu arbori, extinderea retelei electrice pentru abonatii casnici in lotizare si dotarea Politiei Comunitare Tuzla cu tehnica si echipament modern. Pe de alta parte, Primaria Tuzla a construit gardul din fata cimintirului, precum si poarta de acces a acestuia. De asemenea, au fost sprijinte financiar si material cele trei parohii ( constructii biserica si doua case parohiale). Toate realizarile sunt vizibile de catre orice locuitor al comunei precum si de catre cei viziteaza comuna.

Constantin Micu : Consilierii PNL, PDL, PNG nu doresc sa fie alaturi de mine

Amenajarea unui parc comunal, construirea unei gradinite si a unei scoli, construirea a doua blocuri ANL in locatiile strada Nicolae Titulescu si strada Stadionului, construirea unei baze sportive, a unui bazin de inot, reabilitarea caminului cultural reprezinta unele din obiectivele administratiei din Tuzla.Autoritatile locale au facut demersuri pentru preluarea taberei de copii Tuzla si cuprinderea ei intr-un proiect de accesare a fondurilor externe, reabilitarea, modernizarea si redarea acesteia circuitului turistic.

Un alt proiect de viitor este amenajarea Baltii Tuzla, prin decolmatarea acestuia si amenajrea ei pentru agrement si eventual pescuit sportiv. &Din pacate, exceptand colaborarea cu consilierii PSD si a catorva cetateni, ceilalti consilieri ai PNL, PNG, si PDL nu au dorit si nu doresc sa fie alaturi de mine in ceea ce priveste dezvoltarea reala a comunei”, a declarat primarul comunei Tuzla Constantin Micu. Pentru viiot edilul mai are in vedere introducerea unei retele de gaz metan, informatizarea primariei, dezvoltarea zonei turn TV, situata in vecinatatea lacului Techirgiol prin initierea unui Plan Urbanistic Zonal si crearea infrastructurii aferente.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*