Cultură

Cetateni de onoare ai orasului Harsova

Primarul orasului Harsova Tudor Nadrag a oferit trei diplome de cetateni de onoare cu prilejul sarbatoririi Zilei Eroilor. Unul dintre cei care a primit distinctia onoranta este poetul, prozatorul, si eseistul Ion Rosioru. Scriitorul a absolvit Facultatea de Filologie a Universitatii Bucuresti, iar dupa terminarea studiilor a devenit profesor de limba si literatura franceza, la Liceul Teoretic &Ioan Cotovu” din Hirsova. Debutul literar a avut loc in anul 1976, in revista &Tomis” si de-a lungul timpului, a fost colaborator al mai multor reviste de cultura din tara.

De asemenea, Ion Rosioru a obtinut premii importante, de-a lungul timpului, cum ar fi Premiul Filialei Dobrogea a USR pentru poezie pe anul 2003. Mai mult, Ion Rosioru este autorul mai multor volume de poezie, proza si critica literara: &La tarmul grinelor” (versuri, 1988), &Casa de la tara” (haiku, 1998), &Marius Tupan intre utopie si parabola” (studiu critic, 2001), &Luceafarul de ziua” (povestiri, 2004). Cea de-a doua personalitate locala ce a primit titlul de cetatean de onoare este profesorul Nicolae Constantin responsabilul Muzeului &Carsium& din localitate. Renumitul pictor de biserici si profesor Rosca Petre a primit diploma de cetatean de onoare din partea administratiei locale.

Totodata, veteranii de razboi si urmasii acestora au primit pachete cu alimente din partea Primariei Harsova. De 1 iunie, toate unitatile de invatamant din au organizat concursuri, si intreceri sportive. Manifestarea a continuat cu un spectacol desfasurat la Casa de Cultura la care au participat ansamblurile folclorice din localitate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*