Hotelul Complexului Sportiv din Medgidia, concesionat in schimbul unei varuieli

15 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie locala

Nervi, iritare, dezbateri interminabile, si multe ore petrecute de consilierii locali in sala Consiliului Local la sedinta ordinara a lunii aprilie.

Primul proiect de hotarare ce a declansat numeroase dispute si discutii a fost cel referitor la aprobarea studiului de oportunitate pentru concesionarea Hotelului din cadrul Complexului Sportiv «Iftimie Ilisei».Administratia locala a motivat propunerea concesionarii spunand ca hotelul a inregistrat pierderi in anul 2008. Aplicarea unei taxe de concesiune si realizarea unor investitii de 50.000 de euro pe an timp de trei ani de zile au fost unele dintre conditiile impuse de autoritatile locale.

Unii consilieri au ras la propunerea facuta de administratia municipiului si spun ca suma solicitata este foarte mica avand in vedere capacitatea hotelului. &Este un hotel cu 42 de camere si 3000 de metri patrati. Ar veni o investitie de 15 euro pe metru patrat, ceea ce ar echivala cu o varuiala. Consider ca este o valoare foarte mica”, a declarat Luminita Vladescu, consilier din partea PSD Medgidia. Valoarea concesiunii a fost calculata in functie de profitul obtinut in 2007, ceea ce dovedeste ca activitatea hotelul nu este chiar lipsita de importanta. &Am vrut sa cunosc motivul pentru care in 2007 s-a obtinut profit, iar in 2008 au fost pierderi duble, insa nu mi s-a oferit un argument serios”, spune Vladescu. Ca replica, primarul Marian Iordache a declarat ca in 2007 s-au primit sume de bani de la Consiliul Judetean.

Totusi, Luminita Vladescu nu este convinsa de raspunsul primit si spune ca profitul inseamna pur si simplu venituri minis cheltuieli si nu are nici o legatura cu fondurile atrase la bugetul local.

Teren vandut la subpretul pietei

Un al doilea proiect de hotarare cu adevarat &dureros” pentru consilieri a fost cel privind aprobarea initierii procedurii prevazuta de lege pentru vanzarea imobilului proprietate privata a municipiului Medgidia, conform incheierii de carte funciara nr.6163/16.04.2009 emisa in dosarul nr.6163/OCPI C-Ta BCF Medgidia, imobil-teren situat in Medgidia, str.Poporului, nr.60A ocupat de constructii. Terenul este aflat in centrul orasului si exista un litigiu in derulare. O persoana care locuieste in vecinatatea terenului a revendicat posibilitatea de a avea acces din casa in strada. Valoarea ceruta de primar pentru acest teren este de 56 de euro /mp ceea ce inseamna un total de 39.200 de euro fara tva. Totusi se pare ca reprezentantii administratiei locale au incercat sa &paseze” terenul cu o valoare mai mica decat cea inregistrata in contabilitatea primariei care este de 41.200 euro. in plus, in aceeasi perioada evaluatorul a stabilit un pret de 85 de euro /mp pentru un teren din apropierea fabricii IMUM.

Butnaru stie!!!

Un alt motiv care i-a facut pe consilieri sa ridice din spranceana a fost reactia consilierului pnlist Marian Butnaru care s-a opus acestui proiect si a pus in garda audienta declarand ca nu doreste sa fie enervat pentru ca ar putea spune mai multe. &Ne-am intrebat cu totii ce alte informatii ar putea avea si noi nu am stii”, a declarat un consilier. Aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai Studiului de fezabilitate « Parc Industrial Medgidia, jud.ConstantaEtapa I Infrastructura » a fost un proiect de hotarare la fel de contestat ca si celelalte de ordinea de zi. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi intrucat consilierii PDL si PSD au sesizat erori de ordin tehnic si economic. Consilierul PSD Luminita Vladescu a sesizat necesitatea aprobarii studiului de fezabilitate printr-o hotarare de Guvern deoarece este o investitie mare.

Sedinta s-a incheiat tarziu in noapte, insa consilierii spun ca este de datorai lor sa isi expuna punctul de vedere, din respect pentru cei care i-au ales.

Album foto

 • Articole din editia din data de 15 Mai 2009

 • Hotelul Complexului Sportiv din Medgidia, concesionat in schimbul unei varuieli

  Administratie locala
 • Administratia din Eforie sustine organizarea Campionatul National de Aikido Katana

  Administratie locala
 • Sedinta de consiliul judetean

  Administratie locala
 • Cernavoda orasul meu fara droguri

  Administratie locala
 • Campanie de infrumusetare a orasului Mangalia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771