Cultură

Noapte alba in muzee

Sambata noapte, aproximativ 20 de muzee din centrul si sudul tarii au fost deschise, cu ocazia celei de-a V-a editii a evenimentului Noaptea Muzeelor, in cadrul caruia intrarea a fost libera.

in Constanta au fost deschise Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, Muzeul de Marina, ambele intre orele 21.00 si 3.00, in timp ce Muzeul de Arta isi va astepta vizitatorii in intervalul orar 12.00 – 21.00, din motive de securitate.

in Dolj, au fost deschise Sectia de Istorie-Arheologie si cea de Stiintele Naturii din cadrul Muzeului Olteniei, precum si Muzeul de Arta din Calafat. Muzeul de Istorie &Alexandru Stefulescu& si Muzeul de Arta din Targu-Jiu au fost deschise intre orele 18.00 si 24.00, participand in premiera la eveniment. Si Muzeul Regiunii Portile de Fier din Drobeta-Turnu Severin a fost deschis, la fel ca si Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati, care si-a asteptat oaspetii intre orele 20.00 si 2.00.

in Brasov, au fost deschise, intre orele 18.00 si 24.00, Muzeul de Arta, Muzeul Judetean de Istorie si Muzeul &Casa Muresenilor&, iar in Sibiu pot fi vizitate Muzeul National Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturala si Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA.

Alte institutii deschise au fost: Complexul National Muzeal Curtea Domneasca din Targoviste, Muzeul de Istorie-Sighisoara, Muzeul National al Carpatilor Rasariteni-Sfantu Gheorghe, Muzeul Judetean Teohari Antonescu-Giurgiu, Muzeul Judetean Teleorman, Muzeul National al Petrolului, Ploiesti, Muzeul de Arta Ion Ionescu-Quintus, Ploiesti, Muzeul Judetean de Stiintele Naturii-Ploiesti, Muzeul Judetean Arges, Muzeul Viticulturii, Pomiculturii de la Golesti, Muzeul Judetean de Istorie, Muzeul de Arta Casa Simian si Muzeul Satului Valcean.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*