Primaria Agigea are sediu nou

15 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie locala

incepand cu 6 mai, administratia locala din Agigea si-a mutat activitatea in noul sediu al primariei comunei. Constructia complet renovata ofera acum spatii suficiente pentru ca functionarii sa isi poata desfasura activitatea in conditii normale. Sediul anterior al primariei era impropriu avand in vedere ca avem 100 de angajati, a declarat primarul comunei Agigea Cristian Cirjaliu.

Edilul precizeaza ca majoritatea salariatilor sunt ai Serviciului de Gospodarire Comunala si ai Politiei Comunitare din localitate. Pe langa departamentele primariei in aceasta cladire vor functiona, in paralel, biblioteca locala si ISU. De asemenea, toata arhiva primariei a fost mutata in noul sediu, iar in curand se va infiinta un birou pentru evidenta populatiei ce isi va desfasura activitatea in aceeasi cladire.

Noul sediu al primariei a fost o cladire abandonata cu mai multe destinatii de-a lungul timpului. Astfel, in anii ’60, constructia a fost scoala de partid si ulterior centru de pregatire pentru angajatii societatii Avicola. intre anii 1978-1985 constructia a fost sediul Administratiei Canalelor Navigabile. Cladirea a gazduit si copii abandonati fiind gazda Casei de Copii Delfinul. Pana in 1999, imobilul a fost folosit de o fundatie care a disparut ca entitate si a abandonat cladirea. Cladirea a ramas in proprietatea comunei, insa la aceea vreme intr-o stare avansata de degradare. Tot ce s-a facut la aceasta cladire s-a realizat cu foarte multa munca. Nu existau utilitati, iar instalatia electrica era distrusa. Lucrarea a fost executata de o firma specializata si ne-a costat doua milioane de lei, a precizat edilul. inca trei gradinite noi se va construi in comuna Agigea.

Potrivit declaratiilor primarului Cirjaliu, acestea vor fi amplasate in satul Lazu, in cartierul de vest al comunei si in centrul comunei. Proiectele de anul viitor ale primarului includ reabilitarea si extinderea retelei de canalizare a comunei. Autoritatile loacle vor achizitiona doua microbuze noi pentru transportul copiilor si a persoanelor varstnice. Microbuzele vor efectua curse regulate intre Lazu-Agigea-Sanatoriu.

Alte proiecte de pe agenda primarului comunei Agigea, Cristian Carjaliu sunt amenajarea unui parc cu destinatia Tara Piticilor pentru cei mai mici locuitori ai comunei si a unui spatiu verde central cu suprafata de 6000 de metri patrati.

Articole din editia din data de 15 Mai 2009

 • Hotelul Complexului Sportiv din Medgidia, concesionat in schimbul unei varuieli

  Administratie locala
 • Administratia din Eforie sustine organizarea Campionatul National de Aikido Katana

  Administratie locala
 • Sedinta de consiliul judetean

  Administratie locala
 • Cernavoda orasul meu fara droguri

  Administratie locala
 • Campanie de infrumusetare a orasului Mangalia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771