Dupa lupte "seculare", locuitorii comunei Baraganu vor avea apa

15 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie locala

Primarul din Baraganu, Constantin Bentea a reusit sa obtina fonduri pentru realizarea celui mai important proiect de infrastructura al comunei, introducerea a retelei de alimentare cu apa potabila in comuna

&Aveam documentatia proiectului pentru alimentarea cu apa a comunei depusa pe ordonanta nr.7 a Guvernului iar zilele acestea am primit o comunicare in care suntem informati ca programul este eligibil”, a declarat Constantin Bentea, primarul din Baraganu. O alta veste imbucuratoare pentru conducerea admnistrativa a comunei Baraganu a fost obtinerea sumei de 382.000 lei, reprezentand 10% din fondurile necesare pentru lucrari.

Edilul spune ca programul a ajuns in faza de informare privind costurile de extinderea a retelei de electricitate, care sa permita functionarea sistemului. &Paralel intocmim caietul de sarcini si documentatia necesara publicarii pe site-ul SEAP, astfel incat toate firmele interesate sa poata participa la licitatiile publice pe care le vom organiza”, a precizat Constantin Bentea. Edilul spune ca lucrarile vor incepe in sase luni, deoarece extinderea retelei de electricitate, de la intrarea in sat si pana la foraj
(doi kilometri), se vor desfasura intr-un ritm mai scazut. Valorea proiectului este de 4 milioane de lei. in cadrul acestui program va fi introdusa reteaua de apa in Baraganu (20 de kilometri de conducte), iar in satul Lanurile, se va inlocui reteaua veche, de 5 kilometri.
& Acum apa de la robinet curge cu rugina.Vom inlocui conducta metalica cu una de plastic”, a explicat primarul. Edilul comunei Baraganu mai pregateste un proiect pentru obtinerea de fonduri structurale in vederea introducerii retelei de canalizare, pietruire si asfaltare drumuri, construirea unei gradinite si alte investitii in limita sumei de 2,5 milioane de euro. Pentru scurtarea distantei dintre localitatile Lanurile si Osmancea, cu 10 kilometri, administratia locala a elaborat un proiect comun cu Primaria Mereni. &Am infiintat o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara cu localitatea Mereni iar proiectul comun este de construire a drumului de pamant ce face legatura dintre cele doua sate. Drumul este folosit de oamenii care se deplaseaza la targul din satul General Scarisoreanu si speram ca prin acest proiect sa ajunga mai usor”, a concluzionat Bentea.

Articole din editia din data de 15 Mai 2009

 • Hotelul Complexului Sportiv din Medgidia, concesionat in schimbul unei varuieli

  Administratie locala
 • Administratia din Eforie sustine organizarea Campionatul National de Aikido Katana

  Administratie locala
 • Sedinta de consiliul judetean

  Administratie locala
 • Cernavoda orasul meu fara droguri

  Administratie locala
 • Campanie de infrumusetare a orasului Mangalia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771