Primaria municipiului Medgidia preocupata de protectia cetatenilor afectati de traficul greu

Februarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala


Primaria municipiului Medgidia a organizat recent la sediul sau o intalnire cu firmele de transport din localitate, cele care tranziteaza orasul si cu agentii economici din zona de est ce au ca obiect de activitate productia de materiale de constructii ( Lafarge Ciment, Etermed, Simcor, JT Oil). Temele discutate au fost taxa de trama stradala infiintata de Primaria Medgidia de la 1 ianuarie 2007 si starea drumurilor din Medgidia afectate de traficul masinilor de mare tonaj.
Infrastructura de transport din Medgidia este veche si nu a fost proiectata pentru traficul greu. Folosirea excesiva a acesteia duce la deteriorarea accentuata si rapida, cresterea poluarii, apartia disconfortului fonic pentru populatie, deterioarea locuintelor situate de-a lungul sectoarelor de drum ce deservesc traficul greu. Este afectata sever, structura de rezistenta a peste 1800 de locuinte si infestarea solului prin distrugerea sistemului de canalizare, a specificat primarul Dumitru Moinescu in deschiderea intatlnirii.
Celor prezenti le-au fost aduse la cunostinta problemele cu care se confrunta cetatenii care locuiesc pe strazile traversate de masinile de mare tonaj.
Aproximativ 300 de cetateni locuitori ai blocurilor si caselor de pe strada Poporului au trimis nenumarate petitii privind traficul greu. Ei ne scriu in scrisori: Domnule primar va informam despre starea generala de nemultumire si nesiguranta a locuitorilor de la case si blocuri privind transportul auto cu masini de tonaj greu si foarte greu si consecintele acestuia asupra cladirilor si oamenilor, fenomen ce cu greu poate fi suportat de un om normal. Puteti considera aceasta scrisoare ca o forma de protest impotriva acestui tratament pe care suntem obligati sa il suportam.
O alta scrisoare sosita din partea cetatenilor, locuitori ai strazilor Margaritarului, Tudor Vladimirescu, Ovidiu.
Suntem locuitori ai municipiului Medgidia locuim pe strazile unde casele sunt zdruncinate in momentul in care trec masini de mare tonaj. Au inceput sa ni se crape peretii ba chiar la cativa locatari le-au cazut bucati din tavane si pereti. Multi au crapaturi de poti baga palma cu usurinta. Obiectele de pe pereti, lustrele, tablourile se misca in asa fel incat la multi le-au cazut. Va rugam sa ne credeti ca nu mai suportam. Am ajuns la capatul rabdarii. Suntem hoatrati sa iesim in strada si sa nu mai dam voie la nici un autovehicul sa treaca pe strada. Vom bloca circulatia ca sa ne protejam ce este al nostru, locuintelerdquo;!
Acestea sunt doar o parte dintre gandurile cetatenilor din Medgidia, afectati de traficul greu din Medgidia.
Primaria este responsabila de starea drumurilor din oras iar masurile aplicate pana in prezent pe cateva sectoare de drum ca restrictionarea vitezei si montarea butonilor de incetinire s-au dovedit a fi masuri fara rezultat. Ca urmare, se impune efectuarea de reparatii capitale ale strazilor Poporului, Margaritarului, Kemal Agi Amet, Tudor Vladimirescu, Ovidiu, Romana, reparatii care necesita fonduri. O parte din fondurile pentru reparatii vor fi cele rezultate din incasarea taxei de trama stradala.
Dar, Institutia Prefectului a notificat taxa de trama stradala iar administratia locala se afla in situatia aplicarii unor masuri extreme, de interzicere a traficului greu in Medgidia, pentru protejarea cetatenilor si a infrastructurii orasului.

Album foto

 • Articole din editia din data de Februarie 2007

 • Prioritatile anului 2007

  Administratie locala
 • Primaria municipiului Medgidia preocupata de protectia cetatenilor afectati de traficul greu

  Administratie locala
 • Medgidia - lider al dezvoltarii zonale

  Administratie locala
 • Masuri pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta in oras

  Administratie locala
 • Consiliul Local Medgidia a hotarat !

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771