Administrație locală

Taxa de pasunat, anulata la Sacele

Crescatorii de animale din comuna Sacele vor folosi gratuit pasunile din localitate. Consiliul Local al comunei Sacele a anulat taxa pentru paza obsteasca, si taxa de pasunat. Masura a fost luata avand in vedere faptul ca taxa de pasunat incasata intr-un an este de aproximativ 6.000 de lei si Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), finanteaza detinatorii de pasuni care nu sunt concesionate sau date in inchiriere ori arenda cu 50 euro/ha.

Comuna Sacele detine in prezent aproximativ 1000 ha de pasune. Contractele de pasunat incheiate pana in prezent vor fi reziliate iar taxele de pasunat incasate vor fi returnate. in ultimii ani, in comuna a crescut numarul comerciantilor si al prestatorilor de servicii pe piata. in data de 6 aprilie, ora 11.00, a avut loc o dezbatere publica la caminul cultural din Sacele cu tema & Regulamentul privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, in comuna Sacele”.

La eveniment au participat doua societati comerciale care nu au avut amendamente sau obiectiuni cu privire la acest regulament.” a declarat primarul comunei Ion Oprea. Regulamentul stabile

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*