VIZITA HUMULESTENILOR LA CERNAVODA

Februarie 2007, Bogdan Chirita

Cultura


Din Targu Neamt, un oras care isi are radacinile in secolele dinaintea formarii statului feudal Moldova, unul dintre cele mai vechi orase din taraun grup de elevi de la Colegiul Tehnic laquo; Ion Creanga raquo;, cel mai mare colegiu din Neamt au vizitat orasul Cernavoda in data de 19. 02 2007.
Vizita s-a realizat datorita unei comisii de calitate, care face tot posibilul pentru a contribui la cresterea cunostintelor elevilor. Astfel s-a infaptuit acest proiect, finantat atat de organizatie, cat si de directoarea Colegiului Tehnic laquo;Ion Creanga raquo;, doamna Ionache Anisoara.
Domnul Roman Romeo, profesor de economie si consilier relateaza cum s-a realizat proiectul : laquo; Am plecat de la premisa ca este utila o imbinare a teoriei cu practica. Asa a luat nastere dorinta de a vizita Centrala Nucleara Electrica de la Cernavoda, unde, copiii cu varste cuprinse intre 15 18 ani au avut ce invata si au ramas placut impresionati de caldura cu care au fost primiti. raquo;
Cum vizitatorii proveneau dintr-un liceu cu profil tehnic, nu au rezistat tentatiei de a vizita Liceul Teoretic si Grupul Scolar Industrial Energetic Cernavoda, unde au fost intampinati de directorul Covatariu Dumitru, care prin amabilitatea si bunavointa sa a lasat o impresie foarte buna atat copiilor cat si organizatorilor.
Domnul Sauciuc Gheorghe, profesor de Electronica Aplicata, declara cu zambetul pe buze : rdquo;Mi-a placut intersectia cu specialistii din Centrala Nucleara Electrica, deoarece reprezinta un caz atipic de profesionalism pentru Romania. Atat din punct de vedere al etichetei la care tin majoritatea angajatilor, cat si din punct de vedere al prioritatilor stabilite de echipa manageriala, apreciez foarte mult preocuparile ce implica protectia mediului, fapt care da dovada de o transparenta deosebita privind activitatile din cadrul uzinei cat si al selectionarii unei echipe mai performante si reprezentative. O alta surpriza placuta a fost interactiunea cu domnul Primar al orasului Cernavoda, Gheorghe Hansa, cu domnul viceprimar Gheorghe Hemes cat si cu Consiliul Local, care au fost foarte deschisi, foarte amabili si disponibili in prezentarea acivitatilor orasului Cernavoda.rdquo; Impresiile bune despre acest oras, pare sa fi acaparat intregul grup, dupa cum declara si Constantin Mantea, profesor de Electrotehnica : laquo;Deschiderea oamenilor, organizarea foarte buna a centralei, cat si buna desfasurare a orelor, nu au facut decat sa ma cucereasca si sa imi starneasca dorinta de a ma intoarce.rdquo;
Tocmai dintr-un tinut indepartat, unde istoria isi spune cuvantul prin Cetatea Neamtului, Statiunea Oglinzi, Manastirile Ortodoxe Agapia, Varatec, Neamt, Secu, Sihastrie, prin atatia domnitori ce au luptat pentru Moldova, prin aminitirile din copilarie ale marelui scriitor Ion Creanga, dintr-un tinut unde traiesc credintele, datinile, obiceiurile, limba, poezia, morala, filosofia poporului, o simpla vizita, a reusit sa unesca si mai mult prin minte, inima si suflet, romani deosebiti ce au demonstrat ca distanta nu este un obstacol pentru a aprecia si aplauda adevarata munca si izbanda.

Album foto

 • Articole din editia din data de Februarie 2007

 • Prioritatile anului 2007

  Cultura
 • Primaria municipiului Medgidia preocupata de protectia cetatenilor afectati de traficul greu

  Cultura
 • Medgidia - lider al dezvoltarii zonale

  Cultura
 • Masuri pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta in oras

  Cultura
 • Consiliul Local Medgidia a hotarat !

  Cultura
 • Articole din aceeasi categorie

 • Zilele comunei Vulturu, eveniment ajuns la a XVI a ediție

  Cultura
 • Eveniment cultural de excepție la Cumpăna!

  Cultura
 • Armonie de culori la vernisajul Taberei de Pictură de la Medgidia

  Cultura
 • Cea de-a treia ediție a Festivalului de Jocuri și Reconstituiri Istorice - DAPYX, Medgidia 2019, aproape de start

  Cultura
 • Poetul, Mihai Eminescu, omagiat la Cumpana

  Cultura
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771