Administrație locală

In Medgidia se vor construi 200 de locuinte ieftine pentru tineri

Joi, 26 februarie, de la ora 17.00 a avut loc Sedinta Ordinara a Consiliului Local Municipal Medgidia. Unul dintre cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi a fost cel privind realizarea studiul de prefezabilitate pentru ansamblul de locuinte &Grigorescu” din zona Spital

Proiectul a fost initiat de consilierii PSD ca urmare a cererilor numeroase primite de la tinerii casatoriti care nu dispun de resurse materiale suficiente pentru achizitionarea de locuinte de pe piata imobiliara si va fi aplicat in Medgidia dupa modelul oferit de primarul Constantei Radu Mazare.

Astfel, se vor construi, pana in 2010 aproximativ 200 de locuinte ieftine pentru tineri, al caror pret va fi mult sub costurile pietei.

Un alt proiect aprobat este cel legat de reglementarea circulatiei autovehiculelor in zonele centrale si de nord ale municipiului. Astfel, mai multe artere vor deveni cu sens unic, iar pe doua strazi cu sens unic se va circula pe ambele sensuri.

Consilierii au mai hotarat proiectul privind aprobarea documentatiei (studiu de oportunitate, caiet de sarcini si regulament de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare), precum si mandatarea Primarului Municipiului Medgidia cu dreptul de a vota in Adunarea Generala a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Medgidia pentru delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare.

Un alt proiect pe ordinea de zi a fost Aprobarea participarii Municipiului Medgidia in calitate de membru fondator in vederea infiintarii Asociatiei de Dezvoltare intercomunitara ,,Apa Canal Constanta’’.

Toate cele 17 proiecte propuse dezbaterii consiliului local au intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi aprobate.

Sedinta s-a prelungit pana la ora 20.00 din cauza certurilor dintre cele doua tabere: cea a primarului Marian Iordache si cea a fostului primar Dumitru Moinescu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*