Functionarii publici cer plata orelor suplimentare si acordarea sporurilor

20 Februarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie locala
Peste 300 de reprezentanti ai Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP) au protestat, la inceputul acestei saptamani, timp de doua ore, in fata sediului Guvernului, nemultumiti de neplata orelor suplimentare si de reducerea sau eliminarea unor sporuri.
Liderii sindicali au avut o intilnire la nivelul Cancelariei primului-ministru, ei sustinindu-si revendicarile in fata reprezentantilor Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, ai Ministerului Finantelor Publice si ai Guvernului. &Nu am avut un mesaj clar din partea Guvernului, astfel incit calendarul nostru de proteste ramine in vigoare. Ne-au promis ca vor avea loc si alte intilniri in perioada urmatoare", a declarat liderul SNFP, Sebastian Oprescu.
Functionarii publici ameninta cu greva de avertisment pe 20 februrie si cu declasarea grevei generale pe 27 februarie, in cazul in care nu le vor fi ascultate solicitarile. SNFP solicita premierului Emil Boc sa respecte Legea statutului functionarului public, care prevede acordarea a doua sporuri de cite 25% din salariu fiecare si plata orelor suplimentare, in caz contrar amenintind cu declansarea grevei generale. &Dorim respectarea Legii statutului functionarului public si plata orelor suplimentare si atragem atentia ca in perioada de criza este nevoie de intarirea autoritatii statului&, a declarat Sebastian Oprescu.
Functionarii solicita acordarea a doua sporuri cistigate in instanta si spun ca neplata orelor suplimentare &ar da peste cap& activitatea anumitor institutii ale statului. &Sint functionari care lucreaza la recalcularea pensiilor de doi ani de zile si care sint obligati sa stea peste program la serviciu, iar daca nu li se vor plati orele suplimentare, acestia vor bloca procesul de recalculare.
in acest caz, statul nu-si poate permite sa acorde zile libere, in schimbul orelor suplimentare, intrucit acest proces trebuie finalizat pina in luna septembrie&, a precizat vicepresedintele SNFP, Ingrid Iordache. Liderul sindical a adaugat ca actualul guvern trebuie sa respecte Legea statutului functionarului public si sa acorde doua drepturi cistigate in instanta prin sentinta definitiva. &in conformitate cu aceasta lege, angajatii din sistemul public au dreptul, pe linga salariul de baza si sporul de vechime, de sporul postului - 25% din salariu - si de suplimentarea treptata a drepturilor de salarizare cu pina la 25% din salariu, drepturi ce nu s-au acordat pina acum, desi le-am cistigat in instanta prin sentinta definitiva&, a explicat Iordache.

Articole din editia din data de 20 Februarie 2009

 • Proiectul de locuinte ieftine pentru tineri prinde contur si la Medgidia

  Administratie locala
 • Scandal la Discoteca Teachers

  Administratie locala
 • Licitatie pentru delegarea serviciului de transport local

  Administratie locala
 • Drumurile din Medgidia vor fi reparate

  Administratie locala
 • Expozitie de porumbei la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771