Autoritatile din Rasova solicita fonduri pentru continuarea lucrarilor

23 Ianuarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie locala
Primaria si Consiliul Local Rasova au realizat, la inceput de an, o nota de fundamentare privind fondurile necesare pentru realizarea unor investitii in localitate.
Primul dintre obiectivele primarului Mihalache Neamtu se refera la &Reabilitarea sistemului de apa din satul Cochirleni”.
in solicitare se arata ca autoritatile au nevoie de 2.400.327 lei, in conditiile in care lucrarea a fost inceputa in anul 2006 din fonduri locale si nu a mai fost finalizata in lipsa banilor.
Al doilea proiect se refera la &Reactualizarea Planului Urbanistic General Rasova”, pentru care este nevoie de o finantare de 350.000 lei. Pentru &Decolmatarea canalului pluvial Rasova este necesara suma de 200.000 lei, iar lucrarea este deosebit de importanta in conditiile in care canalul colecteaza apa, iar lucrari de reabilitare nu s-au mai realizat de foarte mult timp.
Urmatorul proiect se refera la &Reabilitarea iluminatului public”, pentru care este nevoie de 250.000 lei, dat fiind faptul ca in Rasova si Cochirleni nu s-au mai efectuat lucrari de intretinere si reparatie a retelei, iar oamenii sunt nemultumiti.
Alte proiecte cuprinse in nota se fundamentare se refera la asfaltarea parcarii auto din fata primariei, 150.000 lei, amenjarea a doua parcuri pentru copii si batrani in Rasova si Cochirleni-100.000 lei-, realizarea studiului de fezabilitate si proectului tehnic de reabilitare a unui imobil situat in spatele Primariei (190.000 lei), dar si a studiului de fezabilitatre si proiectului tehnic de executie pentru sistemul centralizat de alimentare cu apa si canalizare in Rasova, cu suma de 150.000 lei.
Pentru lucrarea &Sistem centralizat de alimentare cu apa si canalizare in Rasova” a fost solicitata suma de aproximativ 4.000.000 lei, iar pentru &Studiul de fezabilitate si Proiectul Tehnic de Executie pentru baze sportive in Rasova si Cochirleni” alti 12.000 lei. Pentru punerea in practica a proiectelor tehnice mai este necesara suma de 600.000 lei. Alte doua proiecte importante pentru comunitatea locala sunt realizarea documentatiei pentru reabilitarea scolii cu clasele I-VIII (160.000 lei) si construirea efectiva a unitatii de invatamant pentru care este nevoie aproximativ 700.000 lei.

Articole din editia din data de 23 Ianuarie 2009

 • Cursuri de formare profesionala pentru persoanele fara locuri de munca

  Administratie locala
 • Un politist din Medgidia amenintat cu moartea

  Administratie locala
 • Romanii nu au nevoie de permis de munca pentru slujbe de conducere si de inalta calificare in Italia

  Administratie locala
 • CSM Medgidia a castigat "Cupa Municipiului"

  Administratie locala
 • Proiecte cu bani SAPARD prelungite

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771