"Ziua florilor de salcam", la Pestera

23 Ianuarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie locala
Autoritatile din Pestera au in planul de investitii pe anul in curs mai multe programe si proiecte demarate in 2008. Primul dintre ele se refera la finalizarea extinderii retelei de apa in localitatea Pestera, zona IAS cu 2000 metri liniari.
De asemenea, va continua programul de pietruire a drumurilor comunale pe o suprafata de 12 kilometri si se va turna 5 kilometri de tratament dublu-bituminos. Autoritatile locale doresc sa inaugureze in acest an si dispensarul uman din Pestera, unde au fost reabilitate 4 cabinete.
in curand se vor moderniza si spatiile aferente cabinetulelor stomatologic si ecografic. in ceea ce priveste anul in curs, primarul Valentin Vrabie sustine decolmatarea si amenjarea canalului de preluare a apelor pluviale, reabilitarea iluminatului public, introducerea retelei de apa potabila in localitatea Ivrinezu Mic, cu forarea unui put de apa. &Vom initia din acest an Zilele comunei Pestera, sarbatoare menita sa dureze trei zile. Ea se va organiza in ultimele zile ale lunii mai, perioada in care infloresc salcamii, si se va numi &Ziua florilor de salcam”. Fondurile pentru finalizarea acestor proiecte provind din bugetul local si din cel al Consiliului Judetean Constanta”, a explicat Valentin Vrabie.

Ajutor pentru micuti
Organizatorii celei de-a treia editie a Targului de binefacere &Sa daruim impreuna”, desfasurat la Casa de Cultura la sfarsitul anului trecut, au prezentat sumele care s-au strans din donatiile constantenilor, Consulatului Regal Onorific al Norvegiei, vanzarile celor 700 de bilete cu premii, produselor traditionale puse la dispozitie de consulate si de sponsorii evenimentului.
Spre deosebire de 2007, cand s-au colectat aproximativ 90 de mii de lei, anul acesta, suma a fost mult mai mica, de doar 16.635 de lei. inca de la inceput, organizatorii targului au spus ca banii colectati vor fi directionati pentru invatamantul din mediul rural, unde scolarii intampina o serie de greutati.
Dupa ce a vizitat mai multe unitati scolare din mediul rural, initiatorul acestei actiuni, Consulatul General al Turciei, prin sotia consulului, Deria Agca, si reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean au hotarat sa aloce suma unei gradinite din Ivrinezu Mic, din comuna Pestera, pentru ca nu este alimentata cu apa. &in cadrul vizitelor efectuate in mediul rural am constatat ca la gradinita din satul Ivrinezu Mic nu exista apa potabila si am decis sa alocam suma pentru a aduce apa in unitatea de invatamant.
Suma colectata se va adauga la bugetul local pentru a face posibila alimentarea gradinitei cu apa”, a declarat sotia consulului Turciei, Deria Agca. Primarul comunei Pestera, Valentin Vrabie, spune ca gradinita a fost modernizata si ca prescolarii invata la standarde moderne, insa, deocamdata, nu beneficiau de apa potabila in unitate. &Costurile totale pentru aduce apa la gradinita sunt de 30 de mii de euro, suma pusa la dispozitie de la bugetul local, la care vom adauga si suma oferita de organizatorii targului de binefacere. Ne-am fi dorit sa nu ne aflam pe lista gradinitelor cu probleme, dar ne bucuram de ajutor”, a declarat edilul.

Articole din editia din data de 23 Ianuarie 2009

 • Cursuri de formare profesionala pentru persoanele fara locuri de munca

  Administratie locala
 • Un politist din Medgidia amenintat cu moartea

  Administratie locala
 • Romanii nu au nevoie de permis de munca pentru slujbe de conducere si de inalta calificare in Italia

  Administratie locala
 • CSM Medgidia a castigat "Cupa Municipiului"

  Administratie locala
 • Proiecte cu bani SAPARD prelungite

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771