Investitii in unitatile de invatamant din Cobadin

23 Ianuarie 2009, Bogdan Chirita

Administratie locala
Anul nou incepe pentru administratia publica din localitate Cobadin cu o serie de proiecte aflate in derulare. Modernizarea unitatilor de invatamant este una din prioritatile conducerii locale.
Primarul Cristian Telehoi spune ca doua scoli din comuna au nevoie de imbunatiri considerabile. in timp ce Grupul Scolar Cobadin va fi reabilitat printr-un proiect finantat de Banca Europeana de Investitii (BEI), la Scoala Romana reabilitarea se va face cu bani de la bugetul local si de la Consiliul Judetean Constanta. &Cei peste 1.200 de elevi care au ore la Grupul Scolar Cobadin vor beneficia de reabilitari interioare efectuate de BEI iar noi, impreuna cu niste investitori belgieni, ne ocupam de montarea unei centrale electrice. Initial am vrut sa montam centrala in interiorul cladirii, insa pentru ca aceasta urma sa fie montata deasupra unei clase de copii, investitorii si firma care se ocupa de montarea centralei, au decis ca este mai bine sa construim o cladire separata de scoala, de unde va putea fi supravegheata”, a declarat edilul.
Constructia cladirii separate de scoala si centrala propriu-zisa au costat administratia locala 200 de mii de lei iar reabilitarea unitatii de invatamant, cu finantare europeana de la BEI ajunge la aproximativ 130 de mii de lei. Mai mult, in acest an se doreste si inceperea lucrarilor la scoala Conacu, cu schimbarea acoperisului, parchetului si amenjarea unui grup sanitar interior, si construirea unei unitati noi la Negresti.
in ceea ce priveste programul de sanatate al populatiei, la Viisoara se doreste construirea a doua cabinete medicale. Tot in acest an se vor infiinta in acest sat o farmacie, frizerie si un spatiu destinat Politiei locale. &in acest moment s-a finalizat forarea putului de apa de la Conacu, iar in curand se va realiza tubarea cu teava metalica si din material platic. Urmeaza constructia statiei de pompare si realizarea retelei pentru racordarea gospodariilor”, a declarat primarul Cristian Telehoi.

Program social pentru copii
Copiii din localitatea Cobadin care provin din familii defavorizate beneficiaza de o masa calda pe zi, oferita prin contributia Primariei si Consiliului Local Cobadin, cu sprijinul Organizatiei World Vision, prin filiala de la Constanta.
Primarul localitatii, Cristian Telehoi, spune ca s-a gandit ca aceasta initiativa va veni in sprijinul copiilor cu o situatie modesta in familie, cu atit mai mult cu cat multe familii din localitate se confrunta cu situatii financiare precare. &in Cobadin avem 80 de copii, prescolari si elevi, care iau, o data pe zi, o masa calda la cantina amenajata la Gradinita cu program normal Cobadin.
Pentru copii este importanta o masa calda, pentru ca cei mai multi provin din familii defavorizate. Pentru elevii din generala, masa calda e ca o continuare a cornului si a laptelui oferite prin programul initiat de Guvern”, a declarat primarul. in colaborare cu World Vision si cu ajutorul preotului paroh, Primaria Cobadin mai are amenajat un loc la Parohia din Viisoara, sat arondat comunei, unde, in fiecare zi, alti 120 de copii cu situatii familiale modeste beneficiaza, zilnic, de o masa calda.

Articole din editia din data de 23 Ianuarie 2009

 • Cursuri de formare profesionala pentru persoanele fara locuri de munca

  Administratie locala
 • Un politist din Medgidia amenintat cu moartea

  Administratie locala
 • Romanii nu au nevoie de permis de munca pentru slujbe de conducere si de inalta calificare in Italia

  Administratie locala
 • CSM Medgidia a castigat "Cupa Municipiului"

  Administratie locala
 • Proiecte cu bani SAPARD prelungite

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771