Actualitate

FEN solicita Guvernului 6 % din PIB pentru Educatie

Federatia Educatiei Nationale cere membrilor Guvernului sa asigure invatamantului un buget de cel putin 6% din PIB care sa cuprinda si sumele necesare cresterilor salariale prevazute de legea 221/2008.

&Am avut o intalnire cu ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu, care ne-a asigurat ca majorarea se va regasi in proiectul de buget pe care Ministerul, Educatiei, Cercetarii si Inovarii(MECI) il va prezenta vineri ministrului finantelor. Speram ca nu vor fi probleme si ca bugetul propus de MECI va fi aprobat de Executiv si de Parlament. FEN i-a mai propus ministrului demararea de urgenta a negocierilor privind transpunerea in practica a principiilor strategiei &Educatie si Cercetare pentru Societatea Cunoasterii& asumata de federatiile sindicale”, a declarat Constantin Ciosu, secretar general FEN.

in cadrul discutiilor, s-a mai analizat si problema pensionarilor care mai lucreaza in invatamant si care potrivit ultimelor reglementari ar trebui sa aleaga intre pensie si salariu.

Totodata, personalul didactic si nedidactic din cadrul Scolii cu clasele I-VIII din localitatea Iepuresti, judetul Giurgiu a luat decizia ca incepand cu data de 7 ianuarie, sa intrerupa activitatea. Decizia lor vine ca urmare a restantelor salariale acumulate.

Profesorii nu si-au primit salariile pe lunile octombrie, noiembrie si decembrie precum si drepturile banesti castigate prin hotarari judecatoresti. Colectivul scolii a avut si o sedinta cu parintii in care i-au informat de decizia luata. Totodata, Federatia Educatiei Nationale a prezentat ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, situatia de la aceasta unitate de invatamant si a cerut interventia ministerului pentru rezolvarea situatiei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*