Colectare selectiva a deseurilor, in Deleni

5 Decembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala
Comuna Deleni este partenera, alaturi de alte sapte unitati administrative constantene, in derularea unui proiect privind amenajarea de platforme pentru depozitarea selectiva a deseurilor.

Comunele care au intrat in acest amplu proiect cu finantare europeana sunt: Adamclisi, Ion Corvin, Baneasa, Oltina, Lipnita, Aliman si Ostrov. Investitia a determinat administratiile locale sa isi uneasca eforturile pentru un scop comun: agentii economici si locuitorii din cele opt comune sa nu mai arunce la intamplare deseurile.

Cele opt primarii implicate au avut mai multe intalniri cu managerul de proiect pentru a organiza licitatia pentru desemnarea firmei care se va ocupa de proiect si pentru a pune la punct implementarea programului. Saptamana trecuta s-a semnat deja si contractul pentru demararea efectiva a proiectului. &Contractul cu firma care se va ocupa de proiect l-am semnat pe 25 noiembrie si prima etapa o reprezinta organizarea unei campanii de informare a cetatenilor privind colectarea selectiva a deseurilor”, a declarat primarul din Deleni, Marian Dan.

Pe langa introducerea colectarii selective a gunoiului este asigurat si transportul in cele sapte localitati, catre centrul care se va afla in Deleni. Dupa derularea campaniei de informare, care va dura o luna, se va trece la constructia bazei pentru masini de la Deleni, la achizitionarea a cinci autogunoiere si a 27 de mii de pubele pentru toate gospodariile din cele opt localitati. Parteneriatul urmareste dezvoltarea colaborarii intre autoritatile publice si constientizarea celor peste 27.000 de locuitori din cele opt localitati in ceea ce priveste importanta problemei deseurilor.

Primarul din Deleni spune ca locuitorii sunt foarte incantati de acest proiect si ca vor contribui la mentinerea curateniei in comuna lor. Bugetul total al proiectului este de 1.118.911,64 euro, din care Comisia Europeana contribuie cu 957.088,49 euro, iar cele opt comunitati locale cu 161.823,15 euro. in cele opt localitati vor fi amenajate 90 de platforme de precolectare a deseurilor la institutiile publice si in zonele de blocuri. Cele cinci gunoiere autocompactoare vor prelua gunoaiele de la fiecare casa. Prin initierea acestui proiect se vor crea 19 locuri de munca permanente si 18 temporare.

Articole din editia din data de 5 Decembrie 2008

 • Taximetristii indepartati de la poarta Spitalului Municipal

  Administratie locala
 • Site-ul Primariei Medgidia, o pa(ra)gina web

  Administratie locala
 • Primul premiu Mehmet Niyazi

  Administratie locala
 • Ziua Nationala sarbatorita la Medgidia

  Administratie locala
 • 6 PSD, 4 PDL si 3 PNL

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771