Administrație locală

Reabilitarea sistemelor de colectare si transport deseuri la Medgidia

Primaria municipiului Medgidia va realiza proiectul Reabilitarea sistemelor municipale existente de colectare si transport deseurirdquo;. Proiectul are drept scop reabilitarea si modernizarea infrastructurii de colectare si transport a deseurilor municipale.
Obiectivul general este imbunatatirea calitatii mediului inconjurator prin reducerea depozitarii deseurilor solide. Proiectul propus va asigura parghia necesara pentru Primaria Medgidia si operatorul local societatea Edilmed de a asigura servicii de salubritate ridicate de calitate in conditiile respectarii cerintelor standardelor de management al deseurilor. Colectarea selectiva si transportul deseurilor reprezinta primele etape din orice sistem de gestionare a deseurilor. Modernizarea infrastructurii de colectare si transport propusa prin acest proiect va asigura conditiile optime pentru proiectarea si dezvoltarea unui sistem integrat de management al deseurilor in regiune.
Proiectul este necesar si oportun datorita situatiei existente in municipiul Medgidia in ceea ce priveste sistemul de gestionare a deseurilor si Strategia de actiune nationala pentru alinierea la standardele europene in domeniul protectiei mediului. Proiectul propus constituie prima etapa de implementare a colectarii selective, etapa in care se vor construi 40 de puncte de colectare selectiva amplasate in cartierele cu blocuri de locuinte si 2 puncte amplasate in zona periurbana, satele Remus Opreanu si Valea dacilor.
Implementarea acestui proiect va crea conditii noi de dezvoltare economica si sociala a zonei Medgidia, va creste interesul investitorilor si se va mari potentialul turistic al zonei, declara primarul municipiului Medgidia domnul Dumitru Moinescu.
Principalele activitati ale proiectului sunt: realizarea studiilor si documentelor tehnice necesare construirii punctelor de colectare selectiva; achizitiile de echipamente si mijloace de transport pentru colectare selectiva; construirea punctelor de colectare; monitorizarea si supervizarea lucrarilor de constructie, promovarea unor practici de depozitare si de colectare selectiva, instruirea personalului operational, auditul proiectului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*