LIVIU BRAILOIU, senatorul care il detroneaza pe Puiu Hasotti

7 Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Politic
Tanarul politician LIVIU BRAILOIU este candidat din partea PSD in Colegiul Uninominal nr. 1 Constanta, fiind considerat un adversar de temut pentru contracandidatii sai la Senat. Este foarte posibil ca Brailoiu sa ia de la bun inceput 50 % plus unu din voturi detronandu-l astfel pe Puiu Hasotti- PNL. Desi acest candidat e sprijinit de o serie de primarii galbene, se pare ca dupa 12 ani, va pierde fotoliul de parlamentar. Conform analizelor de imagine, Liviu Brailoiu are o serie de atuuri care il plaseaza in preferintele electoratului, o buna parte provenit din mediul rural.

Printre punctele tari se numara disponibilitatea lui Brailoiu de a se preocupa intensiv de problemele pe care le considera prioritare in vederea propunerilor legislative ulterioare. in acest registru se afla punctul punctul slab al lui Hasotti, cel care si-a demonstrat deja incapacitatea prin activitatea sa slaba fapt dovedit ca in cei 4 ani de mandat in Senat a avut interpelari parlamentare extrem de rare, in medie o singura data pe an. Un alt punct tare al tanarului candidat PSD este imaginea nerodata in domeniul politic, cea a adversarului sau fiind aceea a parlamentarului care &doarme cu capul pe masa”, (imagine surprinsa in mod clar de presa romaneasca).

Un alt punct slab al candidatului PNL rezulta din insasi legea uninominalului. Daca Hasotti a fost pentru trei mandate in Parlament (doua de deputat si unul de senator), a ajuns acolo in urma rezultatului alegerilor pe liste de partid, el ca persoana avand o imagine publica slaba in Colegiul pe care candideaza. Nu este lipsit de importanta nici partidul care i-a delegat pe cei doi, Partidul National Liberal, desi casigator in alegerile pentru primariile catorva localitati din colegiu, nu are si simpatizanti, deoarece, la locale, preferintele electoratului au fost indreptate in proportie mai mare decat la uninominal, catre persoana si nu catre formatiunea politica pe care o reprezinta. Nu acelasi lucru se poate spune despre PSD care e castigator la nivel judetean.

Uninominalul mai evidentiaza si alte calitati ale lui Liviu Brailoiu, de exemplu carisma si capacitatea de a-si transmite mesajele programului electoral intr-un limbaj firesc, pe intelesul tuturor. Pe aceasta linie se afla singurul punct tare al contracandidatului sau, si anume prestanta, dar care va fi vazuta pentru alegatorii din Colegiului 1 un punct slab, electoratul fiind satul de cravata si costum afisate ostentativ in fata celor care nu au nici ce pune pe masa copiilor.

in privinta candadatului PD-L Tudorel Calapod, singurul sau punct tare este partidul din partea caruia candideaza, PD-L-ul avand sustinere mascata din partea Presedintiei, si cu toate acestea, fostul edil al Navodariului a pierdut scaunul de primar, cu atat mai usor pe cel de Senator delegat uninominal.

Articole din editia din data de 7 Noiembrie 2008

 • Municipalitatea Medgidia a uitat gunoiul menajer pe strazi

  Politic
 • Tit-Liviu Brailoiu

  Politic
 • LIVIU BRAILOIU, senatorul care il detroneaza pe Puiu Hasotti

  Politic
 • SENOL ZEVRI:

  Politic
 • Lucian Balut: "Indemnizatia de deputat de simte in bugetul familiei"

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Dragnea ameninta cu anticipate in cazul in care Iohannis nu numeste premierul PSD-ALDE

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771