Amenajarea spatiilor verzi din Galbiori

Noiembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala
Consiliul Local Crucea, intrunit in sedinta ordinara aferenta lunii octombrie, a repartizat fondurile oferite de Consiliul Judetean Constanta in functie de necesitati. Primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, a declarat ca banii au fost alocati pentru finalizarea unei fose septrice la internatul scolar, costruirea a doua puturi de apa in Crisan si Siriu, dar si acoperirea cheltuielilor legate de amenjarea drumurilor interioare. Am mai alocat sume pentru asigurarea combustibilului la unitatile de invatamant, amenjarea unui parc, reabilitarea bisericii din Baltagesti”, a specificat primarul Gheorghe Frigioi.

In ceea ce priveste amenjarea spatiilor verzi, cei peste 1.500 de locuitori ai satului Galbiori, din comuna Crucea, vor avea, in curand, un parc in localitate, daca reprezentantii Ministerului Mediului vor considera ca proiectul depus de administratia locala este eligibil.
Primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, a declarat ca acest proiect al administratiei locale se incadreaza in programul national de amenajare de spatii verzi, demarat de Guvern. intins pe o suprafata de 7.000 de metri patrati, parcul va contine foarte multa verdeata (gazon, arbusti), bancute de odihna si un spatiu de joaca pentru copii. Vom amenaja acest parc in spatiul care exista intre scoala generala din localitate si biserica. in mare parte, acest proiect va fi finantat cu bani de la Ministerul Mediului, insa utilitatile vor fi asigurate de administratia locala, a declarat Frigioi. El a mai spus ca, din fondurile alocate de la bugetul local, va fi amenajata si o fantana arteziana.

Legat de amenjarea bazei sportive, Primaria comunei Crucea asteapta decizia Guvernului prin care sunt alocate fondurile. Potrivit afirmatiilor primarului, Gheorghe Frigioi administratia locala a alocat deja terenul pe care se va amenaja obiectivul si asteapta decizia Guvernului. Este nevoie de aceasta baza sportiva in localitatea noastra pentru ca micutii din localitatea noastra au obtinut locui I la competitia sportiva de fotbal la sala. Asociatia Sportiva din Crucea numara 100 de copii si macar pentru ei trebuie sa facem aceasta lucrare, a declarat primarul.
Frigioi a adaugat ca baza sportiva va fi una multifunctionala care va cuprinde pe langa un teren de fotbal, unul de handbal si un altul de tenis. Sala de sport pe care o avem a fost folosita la capacitate maxima si aveam neaparata nevoie de un astfel de teren, a mai spus primarul. Pentru amenajarea acestei baze sportive sunt necesare fonduri in valoare totala de 11 miliarde lei vechi, bani care vor fi alocati de la Guvern.

Articole din editia din data de Noiembrie 2008

 • Municipalitatea Medgidia a uitat gunoiul menajer pe strazi

  Administratie locala
 • Tit-Liviu Brailoiu

  Administratie locala
 • LIVIU BRAILOIU, senatorul care il detroneaza pe Puiu Hasotti

  Administratie locala
 • SENOL ZEVRI:

  Administratie locala
 • Lucian Balut: "Indemnizatia de deputat de simte in bugetul familiei"

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771