Doua unitati de invatamant din Ciocarlia au intrat in reabilitari

31 Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala
Administratia locala din Ciocarlia continua seria investitiilor in unitatile de invatamant. &in lucru sunt doua scoli, care beneficiaza atat de finantare din partea Ministerului Educatiei cat si din partea Bancii Mondiale. Modernizarile se refera la construirea grupurilor sanitare, dar si reabilitari torale in cazul scolii din Ciocarlia de Jos. in tot acest timp, copiii vor invata in conditii bune, in caminul cultural”, a specificat primarul din Ciocarlia, Traian Dragomir.

in urma cu cateva luni, o alta parte a unitatilor de invatamant din Ciocarlia fusesera modernizate. Proiectele s-au derulat prin Hotararea Guvernului nr. 1285/2007, privind repartizarea unor sume din transferuri din bugetul de stat catre bugetele locale, prevazute in bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MedCT) pentru anul 2007, pentru finantarea unor cheltuieli de capital pentru unitati de invatamant preuniversitar de stat.
Cei 60 de copii de gradinita din sat beneficiaza mai nou de dotari moderne: grupuri sanitare in interiorul cladrii, geamuri cu termopane, faianta, gresie si parchet. incepand din acest an scolar, 80 de copii sub sase ani din Ciocarlia de Jos isi desfasoara activitatea intr-o unitate de invatamant reabilitata si dotata cu centrala termica si grupuri sanitare noi. Alte proiecte derulate de autoritati s-au derulat in IAS Izvorul si la gradinita si Scoala I-IV din IAS Celacer. Conform proiectului, pentru reparatiile la unitatile de invatamant din localitatile IAS Izvorul si IAS Celacer au fost acordate cate 800 de milioane de lei.

Ultima Hotarare de Guvern a alocat comunei Ciocarlia 4 miliarde de lei, bani care vor fi alocati in mare parte achitarii datoriilor administratiei publice locale, dar si pentru inceperea lucrarilor noi. &Vom amenja un nou teren de sport in Ciocarlia de Jos. Valoarea proiectului este de 6 miliarde lei, insa noi ii vom executa cu aproximativ 2 miliarde lei noi. Intentionam sa ne apucam de turnarea tratamentelor bituminoase. in categoria datoriilor de achitat intra alimentarea cu apa si sistemul de iluminat public”, a mai spus Traian Dragomir.

Articole din editia din data de 31 Octombrie 2008

 • Clanul Saban ataca decizia magistratilor

  Administratie locala
 • Zilele Medgidiei - atac la buzunarele participantilor

  Administratie locala
 • Autoritatile din Saligy aniverseaza 'cuplurile de aur'

  Administratie locala
 • Drumul comunal Lipnita Cuiugiuc a fost finalizat

  Administratie locala
 • Sistem de alimentare cu apa la Dunareni

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771