Primaria Pecineaga incurajeaza folosirea energiei verzi

Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala
Romania trebuie sa incurajeze investitiile in surse alternative de energie, astfel ca ponderea energiei electrice produse din resurse regenerabile de energie, fata de consumul national brut de energie electrica sa ajunga la 33% pana in anul 2010, valoare echivalenta cu un total de 21,4 TWh.

Energia fotovoltaica si eoliana reprezinta o solutie viabila pentru locatiile care nu beneficiaza in prezent de racordare la reteaua nationala de electricitate sau doresc conservarea vechii energii. in viitor, printr-o legislatie corespunzatoare aceste sisteme pot deveni rentabile si pentru consumatorii conectati la reteaua nationala prin eliminarea necesitatii folosirii unor acumulatori si livrarii energiei direct in reteaua nationala.

Mai mult, cand aceste tehnologii pot sa vina in ajutorul consumatorului prin reducerea facturilor pentru diferite utilitati (apa, incalzire) si printr-un timp de amortizare scurt in cazul sistemelor de incalzire a apei menajere, adoptarea unui astfel de sistem devine o investitie extrem de rentabila in cazul consumatorilor casnici, a hotelurilor, spitalelor etc.

in aceste conditii, administratia publica locala din Pecineaga incurajeaza amplasarea sistemelor eoliene pe teritoriul comunei. Primarul din Pecineaga, Niculae Stan, a declarat ca o mare societate comerciala va amplasa 6 centrale in satul Vanatori. Firma a achizitionat deja zece hectare de teren, iar investitia se va derula in curand. Niculae Stan a precizat ca 200 miliarde lei au fost deja accesati de reprezentatii societatii pentru implementarea acestui proiect.

in ceea ce priveste suplimentarea bugetara de la Guvern, Stan a precizat ca banii vor fi directionati in lucrari care nu suporta amanare: dotarea scolii cu centrala termica, modificarea retelei electrice de la unitatile de invatamant pentru sustinerea retelelor de calculatoare, racordarea caminului cultural din Vanatori si a putului de la IAS Pecineaga la energie electrica, dar si achitarea datoriilor la deszapezire etc.

Articole din editia din data de Octombrie 2008

 • Basescu: "Romania are nevoie de sprijinul NATO"

  Administratie locala
 • Lucrari la montarea conductelor de gaze la Negru Voda

  Administratie locala
 • Lacasul de cult din Cerchezu, imbraca vesminte noi

  Administratie locala
 • Primarul din Albesti, Gheorghe Moldovan, sprijina parohia din Vartop

  Administratie locala
 • Gradinita si cresa in Tuzla

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771