PSD a lansat candidatii la parlamentare

24 Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Politic
PSD Constanta a prezentat la sfarsitul saptamanii trecute candidatii pentru alegerile parlamentare. in fata a peste 700 de social democrati, care au umplut pina la refuz sala Casei de Cultura, presedintele PSD Constanta, primarul Radu Mazare, alaturi de cei 14 candidati (10 pentru Camera Deputatilor si patru pentru Senat) si de prim-vicepresedintele PSD Constanta, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, au prezentat programul.

Sub sloganul &Altii se cearta, noi construim”, fiecare membru al echipei conduse de Radu Mazare a urcat pe scena Casei de Cultura imbracat in salopeta muncitoreasca si purtand casca de protectie. Mazare a venit la sedinta PSD imbracat intr-o tinuta de camuflaj, completata, evident, cu casca de protectie. in opinia presedintelui PSD Constanta, acest echipament ilustreaza lupta impotriva &cainilor” politici ai lui Basescu, dar si modul prin care intelege primarul Constantei sa faca politica, adica sa construiasca. De fapt, acest &a construi” reprezinta principalul mesaj pe care candidatii social democrati il transmit electoratului: &Echipa PSD Constanta construieste, nu are timp de dispute electorale”, au opinat social democratii constanteni. &PSD Constanta este un exemplu de coeziune pentru toata politica romanesca.

Este un exemplu intr-o tara in care scandalurile si dezbinarile sunt permanente. Si vedem ca doi - trei oameni nu pot functiona impreuna, iar la Constanta suntem cateva mii care functionam ca o echipa. E usor sa dai din gura si sa arati cu degetul, dar este greu sa faci treaba. Asta este cheia succesului in politica! Oamenii isi vor da seama cine este serios si construieste si cine sunt bagabontii din politica. Timpul va aseza lucrurile, asa cum intr-un pahar, apa curata se alege de namol. Asta este la ora actuala: ne conduc bagabonti in politica si trebuie sa scapam de ei”, a spus Mazare. El s-a legat si de salariile uriase ale conducerilor societatilor de stat si agentiilor guvernamentale, pe care le considera anormal de mari, in conditiile in care cea mai mare parte a pensionarilor traieste de azi pe maine.

Dupa discursul presedintelui PSD Constanta, candidatii pentru alegerile parlamentare s-au prezentat in fata social democratilor. Mircea Stanescu l-a inlocuit pe Cristian Rizea, care candida pentru Camera Deputatilor in Colegiul uninominal nr. 5, iar vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta, Cristinel Dragomir, a renuntat la candidatura in Colegiul uninominal nr. 4 si a fost inlocuit cu George Visan, liderul organizatiei municipale de tineret PSD Constanta. Astfel, din partea PSD Constanta, la Camera Deputatilor vor candida: Liviu Stan (Colegiul 1), Lucian Balut (Colegiul 2), Cristina Dumitrache (Colegiul 3), George Visan (Colegiul 4), Mircea Stanescu (Colegiul 5), Eduard Martin (Colegiul 6), Matei Bratianu (Colegiul 7), Manuela Mitrea (Colegiul 8), Antonella Marinescu (Colegiul 9) si Mariana Cojoc (Colegiul 10). Candidatii la Senat din partea PSD Constanta sint: Liviu Brailoiu (Colegiul 1), Nicolae Moga (Colegiul 2), Alexandru Mazare (Colegiul 3) si Mircea Patrut (Colegiul 4). Matei Bratianu, care ocupa si functia de vicepresedinte al Biroului National Sindical, a declarat ca este onorat sa faca parte din echipa PSD de la Constanta si i-a indemnat pe alegatori sa &alunge trantorii din stup pentru a putea trece la treaba”.

La randul lui, Eduard Martin a afirmat ca echipa de la Constanta a demonstrat ca stie sa lucreze in interesul judetului, fie ca este vorba despre Consiliul Judetean sau Primaria Constanta, fie despre parlamentarii PSD. Candidat la Senat, actualul deputat Alexandru Mazare, a subliniat ca batalia din 30 noiembrie este extrem de importanta pentru dezvoltarea judetului, pentru care, timp de patru ani, puterea portocalie a pus numai piedici.

Album foto

 • Articole din editia din data de 24 Octombrie 2008

 • Basescu: "Romania are nevoie de sprijinul NATO"

  Politic
 • Lucrari la montarea conductelor de gaze la Negru Voda

  Politic
 • Lacasul de cult din Cerchezu, imbraca vesminte noi

  Politic
 • Primarul din Albesti, Gheorghe Moldovan, sprijina parohia din Vartop

  Politic
 • Gradinita si cresa in Tuzla

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Dragnea ameninta cu anticipate in cazul in care Iohannis nu numeste premierul PSD-ALDE

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771