Proiect integrat pentru dezvoltare si modernizare, la Istria

17 Octombrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala
Consiliul Local impreuna cu Primaria Istriab au elaborat un proiect integrat pentru modernizarea infrastructurii locale. Proiectul prevede in primul rand amenjarea si asfaltarea a aproximativ 5 kilometri de drum, in Istria si Nuntasi. Al doilea pas al programului se refera la colectarea selectiva a deseurilor si costa aproximativ 0,44 milioane euro. Un alt punct este reabilitarea casei agronomului din istria si transformarea sa intr-o anexa a Primariei. Autoritatile locale nu au ignorat nici amenajarea drumurilor pe timp de iarna, iar in acest sens intentioneaza sa amchizitioneze si un ujtilaj pentru deszapezire.
Autoritatile publice, locale si centrale, au depus aproximativ 1.000 de proiecte pe cele sase axe prioritare de dezvoltare, in valoare de 7 mld. de lei (aproximativ 2 mld. euro).
Din acestea au fost aprobate noua, in valoare totala de 5,5 mld. lei (1,3 mld. euro), dintr-un total de 4,4 mld. euro repartizat pentru perioada 2007-2013, potrivit datelor Ministerului Dezvoltarii, Lucrarii Publice si Locuintelor (MDLPL) care deruleaza programul.
Cele mai multe proiecte au fost depuse pentru axa doi prioritara, de imbunatatire a infrastructurii regionale si locale.
Anul acesta, autoritatile publice din Romania
s-au ocupat preponderent de pregatirea proiectelor de finantare si de depunerea acestora. Abia de anul viitor se va observa absorbtia banilor, odata cu demararea lucrarilor”, a declarat Laszlo Borbely, ministrul dezvoltarii, lucrarii publice si locuintelor.
El a mai spus ca va propune de asemenea crearea a inca 13 poli de dezvoltare regionala, pe langa cei 7 poli nationali (Ploiesti, Brasov, Cluj, Iasi, Timisoara, Constanta, Craiova), care sa sustina dezvoltarea pe o suprafata cuprinsa intre 40 si 60 de kilometri de jur-imprejurul acestora. Finantarea va urma astfel sa se imparta intre polii nationali de dezvoltare si cei 13 poli de dezvoltare regionala si restul oraselor cu o populatie de cel putin 20.000 de locuitori. Pe langa aceasta initiativa, ministrul Borbely va propune reducerea perioadei necesare de aprobare a proiectului de finantare, in prezent de la depunerea proiectelor si contractarea finantarii fiind necesare peste 200 de zile. Propunerea ministrului vizeaza scurtarea acestei perioade la 140-160 de zile.

Album foto

 • Articole din editia din data de 17 Octombrie 2008

 • Chitac si Stanculescu, condamnati la 15 ani de detentie

  Administratie locala
 • Guvernul nu a alocat fonuri pentru scoala din Baraganu

  Administratie locala
 • Proiecte blocate in lipsa finantarii, la Amzacea

  Administratie locala
 • Cursuri ECDL pentru functionarii si profesorii din Independenta

  Administratie locala
 • Ortodocsii din Mereni au celebrat hramul bisericii

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joacă în centrul orașului Negru Vodă

  Administratie locala
 • Capelă mortuară în localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de pământ din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din Ciobanu pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771