Reabilitarea unitatilor de invatamant din Baneasa

Septembrie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala
Dupa mai multe amanari, autoritatile au inceput efectuarea lucrarilor de reabilitare la Liceului Teoretic din Baneasa. Acestea erau planificate sa inceapa in septembrie anul trecut, insa dupa ce constructorul a constatat ca fundatia nu mai era in acelasi stadiu in care se facuse expertiza constructiei in 2005, a trebuit sa se refaca proiectul, pentru ca demararea lucrarilor insemna realizarea unei cladiri care ar fi prezentat riscuri.
Proiectul pentru reabilitarea liceului a inceput in urma cu patru ani, cand s-a produs inventarierea unitatii de invatamant, dupa care anul urmator s-a realizat expertiza si s-a intocmit proiectul, in 2006 s-a organizat licitatia, iar in debutul anului scolar 2007-2008 trebuia demarata procedura de executie a lucrarilor. Dupa ce s-a constatat ca lucrarile de reabilitare nu puteau incepe, constructorul si inspectorul de specialitate din cadrul ISJ au decis refacerea proiectului, ceea ce, insa, a insemnat intirzierea modernizarii liceului cu opt luni, lucrarile propriu-zis incepind abia in martie 2008, cu termen de realizare de un an. Dat fiind faptul ca elevii nu isi vor putea desfasura activitatea in cladirea de invatamint nici in anul scolar viitor, dupa ce si in cel anterior scoalardquo; lor a fost o fosta Banca Agricola, la initiativa autoritatilor locale s-a infiintat un comandament din care fac parte un reprezentant din ISJ, un reprezentant din Consiliu Judetean Constanta, viceprimarul din Baneasa, directorul unitatii, precum si constructorul desemnat sa realizeze lucrarile. Rolul formarii comandamentului este de a monitoriza situatia efectuarii lucrarilor de modernizare. Conform proiectului intocmit initial, valoarea lucrarilor ajungea la sase miliarde lei vechi, insa dupa reevaluarea reparatiilor care mai trebuie efectuate s-a ajuns la suma de 15 miliarde lei vechi, bani care vor fi asigurati de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.
Autoritatile locale sustin ca lucrari de reabilitare s-au efectuat si la scoala generala nr. 1, respectiv unitatea din Faurei.
in alta ordine de idei, pe plan local se va infiinta un post de jandarmerie care va deservi toata zona. Demersul nostru a fost realizat in urma cu un an de zile si abia acum am primit un raspuns pozitiv. Noi vom pune la dispozitia jandarmilor spatiul”, a precizat primarul Gelu Iordache.

Album foto

 • Articole din editia din data de Septembrie 2008

 • Vin miliardele de la Uniunea Europeana. Cum procedam?

  Administratie locala
 • Igienizarea unitatilor din invatamant din Oltina

  Administratie locala
 • Reabilitarea drumului comunal Lipnita-Cuigiuc

  Administratie locala
 • O noua editie a Campionatului Judetean de Fotbal

  Administratie locala
 • Ciocarlia s-a asociat pentru implementarea proiectelor cu finantare europeana

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771