A mai trecut un an...

15 Decembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie locala
Un an in care
Medgidia a devenit un oras cautat de investitori.
Am avut concurenta, deci preturi mai mici.
Copiii nostri invata in conditii civilizate.
Am devenit mai generosi cu cei in nevoie si mai cunoscuti in Europa.

S-a intamplat in 2006:
bull;Au fost modernizate centralele termice de cartier 6 - 7 - 9 din zonele sud si berarie, cu utilaje moderne si performante si au fost inlocuite retelele de distributie aferente.
bull;Au fost modernizate centralele termice din scolile generale nr. 2, 3, 4, 5, colegiile Dragomir Hurmuzescu, Nicolae Titulescu, Kemal Ataturk. Investitia a avut ca obiectiv principal realizarea unui sistem de operare eficient pentru furnizarea necesarului de energie termica.
bull;15 blocuri au intrat in Programul national privind reabilitarea termica a cladirilor initiate de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului privind stimularea economisirii energiei termice. Rezultatul va fi reducerea cu 40% a consumului cu energia termica in apartamente si implicit costuri mai mici.
bull;S-a deschis o filiala a Centrului de informare cetathorn;eni, in zona nord a oraordm;ului.
bull;A inceput investitia Alimentare cu apa potabila, sat Valea Dacilor Foraj. Investitia in valoare de 3,5 mld. lei a fost realizata din fonduri alocate de la bugetul local.
bull;S-a organizat ziua de 8 Martie Ziua tuturor femeilor, actiuni menite sa cinsteasca toate femeile din Medgidia indiferent de religie, varsta, categorie sociala.
bull;S-a infiintat Consiliul tinerilor alcatuit din elevi ai liceelor din Medgidia, consiliu care reprezinta interesele tinerilor din Medgidia in fata reprezentantilor administratiei locale.
bull; S-a executat canalizare menajera in zona nord, pe strazile Iezerului, Bucovinei si Izvorului pe o lungime de 879 ml, conducta de refulare 725 ml si statie de pompare.
bull;S-au realizat 16.562 ml de retea gaze naturale in zonele est, nord, vest si sud.
bull;S-a demarat proiectul privind infiintarea Parcului industrial Medgidia. Crearea unui mediu de afaceri si de inovare atractiv si moral reprezinta una dintre directiile de dezvoltare ale strategiei municipiului Medgidia iar infiintarea Parcului industrial reprezinta alternativa favorabila pentru atragerea investitiilor si renasterea activitatii economice in zona Medgidia.
bull;S-a infiintat un spatiu pentru ingrijirea cainilor comunitari, situat in str. Republicii nr. 121( langa pepiniera), unde cadre specializate se ocupa de prinderea cainilor fara stapan, ingrijirea si stelirizarea acestora.
bull;S-a infiintat Bursa Medgidia ce se acorda tinerilor merituosi din Medgidia, pentru continuarea studiilor preuniversitare si universitare.
bull;Primul Grup de actiune locala din Romania se afla la Medgidia si reuneste 7 localitati Medgidia, Castelu, Pestera, Tortoman, Silistea, Mircea Voda si Cuza Voda. Strategia grupului urmareste implementarea unor proiecte privind modernizarea infrastructurii, sustinerea IMM urilor, dezvoltarea agroturismului in zona, promovarea activitatilor si a produselor traditionale, pregatirea tinerilor si a personalului din agricultura.
bull;Medgidienii au sarit in ajutorul sinistratilor din comuna Oltina, organizand campania de ajutorare a persoanelor afectate de calamitatile naturale.
bull;S-au ajutat cei in nevoie : 24 de ajutoare de urgenta in valoare de 11.191 lei pentru operatii/ tratamente/ inmormantari; 220 de pachete de sarbatoarea Pastelui, 80 de pachete de Sf. Dumitru, 50 de copii au fost imbracati la inceputul anului scolar, 320 de familii au primit lemne de foc pentru perioada de iarna.
bull;Au avansat si sunt aproape de final lucrarile la biserica Sf. Mihail si Gavriil din zona est. Se depun toate eforturile pentru ca acest lacas de cult sa fie o lucrare de calitate.
bull;S-a extins reteaua electrica de iluminat public in zona est, cartier nou de locuinte, pe strazile Visinilor, Alunilor, Brazilor si Teilor.
bull;De 1 iunie s-a organizat primul festival al tarilor riverane Marii Negre, Letrsquo;s PLAY together.
bull;S- a demarat proiectul de restructurare urbana a zonei nord - strada Independentei - poarta de intrare in Medgidia
bull;S-a amenajat un loc de joaca pentru copii pe str. Romana.

bull;A fost extinsa reteaua de distributie apa pe o lungime de 1515 ml si reteaua de canalizare pe o lungime de 1060 ml, pe strazile Ciresilor, Brazilor, Alunilor, Piersicilor, Teilor, Pesterii, Fagului si Nucilor.
bull;A fost demarat proiectul de cadastru imobiliar edilitar si de constituire a bancii de date urbane a municipiului Medgidia.
bull;S-au realizat colectoare pluviale pe str. Viilor ( intre str. Smochinului si str. Poporului ) si colectoare pluviale si canalizare menajera intre str. Poporului si str. Siretului .
bull;Americanii au inceput investitia in Medgidia printr-un proiect de modernizare a infrastructurii de apa si canalizare cu tehnologii unice in Romania. Obiectivele ce se vor atinge prin implementarea acestui proiect in Medgidia, sunt : extinderea sistemului de distributie si purificare in municipiul Medgidia in zonele care in prezent nu au astfel de servicii, precum si in satele Valea Dacilor si Remus Opreanu.
bull;Au mai aparut inca doua firme de cablu
bull;A crescut numarul lucrarilor de arta prin organizarea celei de a treia editie a Taberei Internationale de pictura Lucian Grigorescu.
bull;S-a finalizat proiectul Agenda Locala 21 un document strategic cu un plan de actiune realist, un ghid dupa care noi, locuitorii Medgidiei ne vom ghida pentru a face din Medgidia un oras bogat cu o comunitate unita. Agenda locala 21 demonstreaza deschiderea locuitorilor Medgidiei spre dezvoltare si modernizare, Medgidia devenind astfel un bun exemplu pentru alte comunitati.
bull;S-a infiintat o agentie a Casei de pensii din Constanta, venind in sprijinul locuitorilor din Medgidia dar si a celor din localitatile vecine.
bull;Au fost premiate in cadrul evenimentului Nunta de aur 52 de familii care au implinit 50 de ani de casatorie .
bull;Au fost decorati de militarii Batalionului 341 Infanterie Rechinii Albirdquo; , cetateni ai Municipiului Medgidia, participanti la misiunea de pace din Afganistan.
bull;Medgidia a implinit 150 de ani . Sarbatoarea s-a intins pe parcursul a 3 zile, Medgidia a fost o scena deschisa spectacolelor de toate genurile si pentru toate varstele si gusturile.
bull;S-a infiintat o biblioteca pentru cititorii din satul Valea Dacilor.
bull;S-au angajat un numar 1179 de persoane inregistrate la Agentia Locala de ocupare si formare a muncii.
bull;S-au organizat trei burse ale locurilor de munca: bursa generala, bursa locurilor de munca pentru rromi, bursa locurilor de munca pentru absolventi.
bull;S-au premiat in cadrul Panairului Medgidiei elevii si cluburile scolare din Medgidia care s-au evidentiat in concursuri nationale/ internationale.
bull;S-a deschis supermarketul Plus Discount si au inceput lucrarile pentru cel de al treilea supermarket din Medgidia care va aduce noi locuri de munca si produse cat mai diversificate pentru locuitorii Medgidiei, Billa.
bull;S-a dat in folosinta un bloc cu 44 de locuinte in zona de nord a municipiului Medgidiei. Cele 10 apartamente cu 2 camere si 34 de garsoniere sunt aranjate dupa standarde moderne, oferind confort locuitorilor.
bull;Sunt aproape de finalizare lucrarile la alte doua blocuri din zona de nord, bloc C1 si bloc C3 care vor oferi locuinte prin credit ipotecar.
bull;Cca. 60 de loturi pentru constructia de case au fost concesionate sau vandute in zonele sud, est si satele Valea Dacilor, Remus Opreanu
bull;Festivalul National Muzica Usoara DanS s-a aflat la cea de a doua editie, un eveniment ce promoveaza muzica usoara de calitate, o rampa de lansare pentru tinerii interpreti si compozitori.
bull;S-a obtinut finantare pentru proiectul Educatie prin Sport. Fondurile au fost destinate achizitionarii unor panouri de baschet pentru terenurile de sport din unitatile de invatamant.
bull;S-au suportat financiar deplasari in tara si strainatate ale elevilor la diverse concursuri, festivaluri, conferinte.
bull;S-a organizat cea de a doua editie a Panairului Medgidiei.
bull;S-au premiat castigatorii concursului Cel mai frumos bloc si cea mai frumoasa casa din Medgidia Anul acesta castigatori au fost declarati asociatia de proprietari a blocului G4+BI din Piateta Decebal care au reusit sa renoveze blocul si sa amenajeze curtea interioara a blocului cu fonduri proprii si doamna Contor Maria de 75 de ani de pe strada Libertatii , nr.2.
bull;MEDGIDIA s-a situat pe locul 20 in TOP 50 orase din Romania in care sa locuiesti, conform unui sondaj organizat de Ziarul Capital.
bull;S-a incheiat acordul de parteneriat cu o firma straina care urmareste realizarea unor centrale eoliene ce vor produce energie electrica pentru firmele ce vor functiona in zona parcului industrial Medgidia.
bull;S-a infiintat asociatia persoanelor cu handicap din Medgidia. Asociatia are scop umanitar, social - caritabil si promoveaza actele de cultura, stiinta, sport pentru dezvoltarea personalitatii individuale a persoanelor cu handicap si integrarea lor in societate.
bull;S-a demarat proiectul de realizare a unui sistem de management integrat al deseurilor in parteneriat cu 22 de localitati din judet. Acest proiect reprezinta inchiderea rampelor de gunoi neconforme si deschiderea unei gropi de gunoi ecologice in Medgidia, in conformitate cu planul national de gestionare a deseurilor precum si directivele Uniunii Europene.
bull;S-a realizat licitatia pentru achizitia unei unitati de cogenerare ce va deservi centralele termice 10, 12, 16, 17 din zona de nord. Investitia va fi suportata din bugetul local si bugetul de stat.

Album foto

 • Articole din editia din data de 15 Decembrie 2006

 • A mai trecut un an...

  Administratie locala
 • Politia comunitara Medgidia la raport!

  Administratie locala
 • Persoanele de etnie roma, mai informate !

  Administratie locala
 • Oraselul de vis

  Administratie locala
 • Inca 10 blocuri de locuinte din Medgidia se pregatesc pentru reabilitare termica

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771