Pantelimon, zona turistica

20 Iunie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala
Primarul din comuna Pantelimon, Vasile Neicu, sustine ca principalele proiecte pe care doreste sa continue in perioada urmatoare sunt asfaltarea DC 75 Pantelimonul de Jos-Nistoresti, introducerea apei potabile si a canalizarii in Pantelimon-in stadiul obtinerii avizelor si studiului de fezabilitate. Tot aici, se va amenaja o statie de epurare. Un alt proiect, pe Masura 3.2.2., se refera la introducerea apei, canalizarii si amenjarea unei statii de epurare in satul Runcu, lucrare aflata in faza stadiului obtinerii avizelor. Dorim sa reabilitam si sa consolidam caminul cultural din Runcu-exista proiect tehnic, iar documentatia se afla pe ultima suta de metri. Se mai lucreaza, totodata, la gardul cimitirului Runcu si pietruirea strazilor in satul Pantelimon, pe o suprafata de 3 kilometri, urmand apoi sa ne extindem in Pantelimonul de Jos, Nistoresti si Runcu. Alte cateva proiecte se refera la amenjarea unui parc in fata caminului cultural din Pantelimon, modernizarea bazei sportive din Pantelimon si procurarea a 35 de calculatoare pentru scolile si gradinitele de pe raza localitatii.
in ceea ce priveste cresterea bugetului, pe raza localitatii exista doua cariere de piatra pentru care am incheiat deja contracte de asociere in participatiune cu doua societati comerciale. Conform acordurilor, 1,5% din vanzarea bruta a pietrei revine Consiliului Local.
Mai mult, trei complexe de crestere a animalelor se vor amenja pe raza comunei, iar din aceste investitii vor rezulta aproximativ 200 de locuri de munca. Unul dintre investitorii din cariera va amenja 4 fabrici: mixturi asfaltice, prefabricare beton, betoane si de produse finite.
Intentionam sa dezvoltam din punct de vedere turistic comuna. Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie a infiintat Muzeul Cetatii Ulmetum, iar anul trecut s-a introdus cetatea intr-un circuit turistic dobrogean, fiind propus pentru cel international”, a mai specificat Vasile Neicu. Cetatea din marginea de sud-est a comunei Pantelimon a fost identificata ca fiind Ulmetum inca de la sfirsitul secolului al XIX-lea, acest lucru datorandu-se unei inscriptii (datata anul 140 d. Hr.) descoperita in ruinele cetatii, care pastreaza numele asezarii si al locuitorilor sai: cives Romani et Bessi consistentes vico Ulmeto. Primele sapaturi sistematice la Ulmetum au fost realizate in anul 1912, de catre arheologul Vasile Parvan, care, pe parcursul catorva campanii, a obtinut rezultate remarcabile, concretizate intr-un volum intitulat Cetatea Ulmetumrdquo;. Dupa o pauza care a durat cateva decenii, sapaturile de la Ulmetum au fost reluate, in anul 2004, de un colectiv al Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie.

Album foto

 • Articole din editia din data de 20 Iunie 2008

 • Locuri de joaca pentru copiii din Tortoman

  Administratie locala
 • Pantelimon, zona turistica

  Administratie locala
 • Modernizarea infrastructurii, in Gradina

  Administratie locala
 • UE va schimba sistemul de subventii pentru agricultura

  Administratie locala
 • Iordache preia Primaria Medgidia cu audit

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771