DREPTUL LA REPLICA - FUNTATIA TUNA

15 Decembrie 2006, Bogdan Chirita

Actualitate

Stimate Domnule Director,
In referatul aparut pe internet la adresa: http://www.graiuldobrogei.ro/ si in ziarul editat de dvs. a aparut articolul cu titlul Tuna lupta pentru instaurarea califatului turc”, articol semnat de Sebastian TARCEA, Mihai Razvan ROTARU.
Dorim sa va facem cunoscuta prin prezenta pozitia oficiala a reprezentantilor Fundatiei Tuna, avand in vedere faptul ca acest articol contine afirmatii neadevarate si de natura sa puna activitatea fundatiei intr-o lumina nefavorabila, dand astfel dovada de deplina tranparenta in ceea ce priveste activitatea fundatiei.
In primul rand, inainte de publicare acestui articol, nu ati contactat nici un membru al fundatiei pentru a verifica veridicitatea informatiilor pe baza carora ati scris acest articol.
Ca un principiu general valabil in orice domeniu de activitate, orice afirmatii facute in legatura cu aspecte legate de activitatea unei organizatii, afirmatii de natura sa acuze membrii acestei organizatii de savarsirea de fapte grave, cum ar fi propaganda nationalista sau deturnarea de fonduri, trebuie sustinute cu dovezi. Din cuprinsul articolului nu rezulta care sunt aceste dovezi pe care dumneavoastra intelegeti sa sprijiniti cele publicate.
Fundatia Tuna este o fundatie umanitar culturala, care are ca scop intrajutorarea copiilor handicapati, precum si a celor cu abilitati deosebite in vederea dezvoltarii capacitatilor lor intelectuale. Fundatie are sediul in Bucuresti si sucursale in Constanta si Medgidia neavand nici un sediu secundar in afara Romaniei. Acuzatia referitoare la raspandirea ideilor califatulul musulaman nu sunt adevarate, intrucat acest fapt nu face parte din scopul si obiectul de activitate al fundatiei, iar reprezentantii ei nu intreprins niciodata vreo activitate care sa poate fi interpretata ca atare. De asemenea, fundatia nu se opune miscarii conduse de liderul Mustafa Kemal, nici nu proomoveaza aceasta miscare, ea fiind a fundatie ce militeaza pentru umanitate, dialog si cultura. Fundatia nu are nici o legatura cu persoana numita Fethullah Gulen, nici cu Samanyolu TV si nici cu Zaman Newspaper. De altfel, cei mentionati sunt de mare audienta in Turcia, fiind personalitati, posturi TV sau ziare de larga raspandire. Referitor la evenimentele punctuale amintite in articolul mai sus mentionat, precizam ca interpretarea de dansuri populare de catre elevii unei scoli romanesti in cadrul unei manifestari culturale a fost menita sa conduca la strangerea relatiilor culturale dintre poporul turc si poporul roman si nu reprezinta in nici un caz o incalcare a preceptelor credintei musulmane. Coborarea cu ajutorul unui helicopter a unei persoane tinand un mile reprezinta de fapt coborarea profetului Abraham si sacrificiul acestuia, fapt deosebit de important in credinta musulmana. Fundatia Tuna nu are nici o legatura cu numirea imamilor in moscheile din Romania, acestia fiind numiti de autoritatile oficiale. Reprezentantii Fundatiei Tuna au dorit sa va adreseze aceasta scrisoare pentru a va atrage atentia asupra faptului ca, prin afirmatiile dvs., puneti in pericol bunul renume al fundatiei si ii puteti aduce prejudicii grave, prejudicii care ar putea indreptati pe reprezentantii sai sa recurga la caile legale pentru apararea drepturilor lor. Va solicitam astfel sa incetati imediat publicarea unor astfel de articole fara fundament si va instiintam ca va stam la dispozitie pentru orice lamuriri sau informatii legate de activitatea fundatiei, exprimandu-ne pe aceasta cale convingerea ca sunteti la fel de interesat de aspectele pozitive legate de activitatea fundatiei si de realizarile acesteia.
ConsilulDirector
Yusuf Kucuk

FUNDATIA TUNA

Album foto

 • Articole din editia din data de 15 Decembrie 2006

 • A mai trecut un an...

  Actualitate
 • Politia comunitara Medgidia la raport!

  Actualitate
 • Persoanele de etnie roma, mai informate !

  Actualitate
 • Oraselul de vis

  Actualitate
 • Inca 10 blocuri de locuinte din Medgidia se pregatesc pentru reabilitare termica

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi

  Actualitate
 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771